Свързани новини

17.08.2020 10:08

Астра Зенека не отговаря за вредите от ваксината за К19, която поръчахме: Мангъров

Видян 14102 пъти | Коментари 6
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За тези близо шест месеца вече в страната са починали около 60 000 души от всевъзможни други заболявания. От или с коронавирус са починали 480 души, или по-малко от 1%. За какво увеличаване на смъртностт а става дума, заяви в интервю пред trafficnews.bg доц. д-р. Атанас Мангъров.

- Как анализирате ситуацията с коронавируса в България?

- Нищо особено не се случва. Откакто нещата започнаха, през март, досега процентът на положителните тестове е един и същ. Доколко те са верни и доколко положителните са новооткрити, а не са на хора, които лежат в болниците и им се правят контролни проби, това никой не може да каже. Интензивните също са сравнително еднакъв брой хора. Хоспитализираните са доста повече, но поради факта, че болниците са търговски дружества и трябва по някакъв начин да се издържат, те са заинтересовани всички положителни да ги вкарват в болница. Независимо дали имат нужда от това.

- Но смъртните случаи се увеличиха, ежедневно се отчитат по 7-8, дори над 10 починали.

- Повечето са възрастни, с куп придружаващи заболявания. Не трябваше да се гонят хора във фабрики и заводи, които са здрави и да се заразят, няма да им стане нищо, а се изпуснаха случаите в домовете за стари хора. Там опасността някой да се зарази и да му се случи нещо лошо е много по-голяма.

За тези близо шест месеца вече в страната са починали около 60 000 души от всевъзможни други заболявания. От или с коронавирус са починали 480 души, или по-малко от 1%. За какво увеличаване на смъртността става дума? Имаме ли нов вирус, със сигурност хора умират със или от него, в повечето случаи със. Но в никакъв случай не може да се говори за някакъв мор, освен ако не искаме да виждаме нещата по този начин.   

- В света отново има нарастване на новозаразените.

- Не виждам нещо такова. Просто нараства страхът и мисля, че този страх ще продължи да нараства и ще продължи да се вселява сред хората дотогава, докато не минат президентските избори в САЩ и на някои други места.

- Какво мислите за създадената в Русия ваксина срещу COVID-19?

- Твърде малко е известно за тази ваксина. Ако тя е направена, това е едно много сериозно постижение. Но за да бъде вкарана една ваксина в масова употреба, като оставим настрана всички стремежи за показване на превъзходство, на величие, тя трябва да бъде добре изпитана. Което все още няма как да бъде направено просто защото сроковете за това са твърде малки. Най-вероятно това ще стане в движение.

Но неслучайно една от най-големите фирми - "Астра Зенека", получи от Европейската комисия правото да бъде освободена от юридическа отговорност за евентуалните ваксини срещу COVID-19, които тя ще произведе. Това означава, че каквито и нежелани реакции да се получат след прилагането на една такава ваксина, която в случая с „Астра Зенека” още не е направена, фирмата ще бъде освободена от отговорност. В страна като Русия, където очевидно ваксината се произвежда от държавата, е много трудно държавата да бъде съдена и да ѝ бъде търсена някаква отговорност при евентуални нежелани постваксинални реакции.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 17.08.2020 17:03

    Това е човека които трябва да слушат от здравеопазването,но те са търговци и тях ги интересуват бройки уж заболели! Всички тикви у нас и в световен мащаб който се заиграват с измисления си вирус трябва да се разбият с удар с кирка между очите.

  • 004 Тихомир Томов 17.08.2020 16:05

    Проф . Мангъров ясно и точно казва нещата на малоумната пасмина около простата и зла тиква ....................

  • 003 Anonimen 17.08.2020 15:33

    Руската ваксина за COVID-19 ще струва 10 долара за две дози, ето май тука ги стяга чепика фармамафията от т.н. "Цивилизован свят"!!!! А ние ще чакаме да получим „демократична ваксина“, като тази през 1989 г. от ЦРУ !!!

  • 002 Anonimen 17.08.2020 15:30

    В Русия, 3 завода пуснаха на поточните си линии първата в света ваксина срещу К19. В първите месеци ще се прави по 1 млн. дози, а после - по 2 млн. бройки за 30 дни. През следващата година темпът ще достигне 5 млн. ваксини всеки месец. Ваксината ще се бие мускулно на всички, които не са деца или пенсионери, диабетици и хора с още няколко заболявания. 29 страни са поръчали ваксината до момента.

  • 001 Anonimen 17.08.2020 13:09

    Легенди се носят за далаверите на местното представителство на тази фирма. Кой допуска това и срещу колко?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци