Свързани новини

23.05.2020 17:25

В ЕС има и по-зле от нас с върховенството на закона: Кирилов

Видян 1518 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Правосъдният министър Данаил успокои обществото, че що се отнася до върховенството на закона, в Европейския съюз има държави с много по-сериозни проблеми от България, пише euractiv.bg. В интервю за БНТ той допълни, че за наблюдението от Брюксел страната е вече на съвсем друго ниво, наравно с останалите държави от ЕС, и към нас ще се прилагат контролните механизми, както в останалите страни от блока.

Повод за коментара му е записаното в последното издание на европейския семестър, че мониторингът върху съдебната система в страната продължава и не са постигнати достатъчно присъди за корупция по високите етажи на властта.

Кирилов нарече изводите в документа “извратено тълкуване от “Сега” и кръга на “Дневник” и “Капитал”.

Попитан дали подаде оставка, както се бе заканил да направи, ако мониторингът не отпадне до края на мандата на комисията “Юнкер”, Кирилов каза, че неговата оставка винаги е на дневен ред. “Няма да я подам, защото това е интрига. Тя тръгна от вестника на един проруски газов олигарх. Тя беше подхваната от определени лица, които съгласувано извъртяха информацията и въведоха в заблуждение обществото. Заради този подход няма да подам оставка. Това не означава, че след половин-един час няма да има друга причина, поради която да поискам да си подам оставката”,  допълни министърът.

Вицепремиерът и външен министър, отговарящ за съдебната реформа, Екатерина Захариева излезе с друга версия. Тя обясни, че записаното в доклада за семестъра е грешка, която тръгва от ЕК. “България е изпълнила препоръките и това, което излезе вчера, е ежегодният доклад, който всяка година ЕК отпуска за всяка една държава-членка. Проблемът е в един-единствен абзац, който породи доста полемика у нас”, каза Захариева пред bTV.

Тя допълни, че промяна няма. “Няма нищо различно от миналата есен, не очакваме деветнайсти доклад. Недоразумението се получи оттам, че някой е направил копи-пейст на текста от миналата година. Нормално е, случва се, защото става дума за огромен документ. Но категорично заявявам – няма промяна. Единственият доклад на ЕК по Механизма за сътрудничество и проверка, който си остава, е последният доклад от миналата година'”, обяви министърката.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тодор 27.05.2020 13:55

    В ЕС обаче няма по-зле от нашия бивш министър на правосъдието - Христо Иванов, който е въвел такава система на разпределение на делата, че те винаги отиват при негови съдии!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.