Свързани новини

22.05.2020 10:07

Няма да подавам оставка, защото това е интрига: Кирилов

Видян 1964 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не сме обект на мониторинг по смисъла на Механизма за сътрудничество, по който получихме последния доклад в края на миналата година. Това заяви в сутрешния блок на БНТ правосъдният министър Данаил Кирилов. По думите му се цели манипулативно внушение, че Механизмът за сътрудничество и оценка не е изпълнен. Ние сме на съвсем друго ниво, наравно с другите държави членки, каза Кирилов. Много други държави членки имат по-сериозни проблеми с върховенството на закона, отколкото България, коментира правосъдният министър.

Моята оставка винаги е на дневен ред, няма да я подавам, защото това е интрига, каза още Данаил Кирилов. По думите му, "в правосъдната система винаги има казус, всеки един от тях може да ескалира до оставка".

Кирилов каза, че за всеки казус трябва да има справедливо приключване, но правосъдието изисква период от време.


Припомняме, че новата Еврокомисия на Урсула фон дер Лайен се позова на МСП и обяви, че продължава наблюдението си над страната поради недостатъци на правната й система, а евродепутатът Радан Кънев посочи, че мониторингът върху правосъдието (CVM механизмът) никога не е прекратяван.

Относно сигналите на обвиняемия Васил Божков, Кирилов каза, че разследване ще бъде осъществено, ако прокуратурата прецени, че има основание.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 22.05.2020 10:38

    Барни,фаворитът на правото на мутроидите......

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.