Свързани новини

18.02.2020 15:24

Дефицит на евро в чейнджовете

Видян 3042 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Дефицит на евро има в чейндж-бюрата дори в центъра на София през последните дни, покрай решението на властта да отпише от закона фиксирания курс на лева и то „през задния вход“, без обществено обсъждане, което е задължително според действащата в страната нормативна уредба.
Както е видно от кадъра, който запечата за архивите известният адвокат Николай Хаджигенов, опашка пред БНБ, каквато не е имало поне от 24 години, а това предполага, че голям наплив е заел самия салон на централната банка, показва има ли доверие към последните действия на финансовия министър Горанов и гуверньора на държавния трезор. Димитър Радев беше заместник – министър на финансите при хиперинфлацията и незапомнената девалвация на лева при Виденов. За това и за приключенията му като мисионер на МВФ в страни, които придобиха удивителни финансови проблеми след съветите му, още преди неговия избор 19 минути надлежно информира обществото. Напомняме признанието на шефката на Бюджетната комисия в парламента МенТа Стоянова, че Радев и Горанов не са успели да защитят лева при преговорите с Еврогрупата и Дания за евентуалното ни влизане в чакалнята на Еврозоната – ERM II, където се предвижда до 15% обезценка на националната валута –реално обедняване на гражданите.
Междувременно България е единствената страна, която не е обявила, за разлика от всички други членове на Европейския съюз за какво ще се бори при разпледелението на новия 7-годишен бюджет на Общността, който ще се разпределя от четвъртък до неделя в Брюксел. Както писахме, поради напускането на Великобритания и намаляването на вноските на най-богатите държави: Дания, Швеция, Нидерландия и Австрия, еврофондовете, включително образователните и научните в ресора на бг еврокомисаря Габриел,както и земеделските субсидии ще бъдат сериозно орязани. На тези пари от ЕС се крепим вече 11 години, но те ще бъдат намалени с поне  


Снимка:  Николай Хаджигенов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 19.02.2020 09:51

    Кажи му българин и не го мисли!

  • 001 Anonimen 18.02.2020 17:09

    и без това всичко крадат....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв