Свързани новини

27.01.2020 16:25

Брюксел натиска за еврото, за да отмъкне валутните ви резерви от €20млрд.: Стив Ханке, бащата на бг борда

Видян 85680 пъти | Коментари 5
Гласували 14 рейтинг: 3.9286
много слаба слаба добра много добра страхотна


Световноизвестният финансист проф. Стив Ханке – баща на валутния ни борд, предупреди, че започва битка за 20-те млрд. евро от валутния резерв, който е недосегаем до влизането в Еврозоната и балансира курса на лева. От Брюксел вече имало сондажи да ги предадем срещу новите евробанкноти, смята той. Това е разход, различен от половин милиард лева за влизане в Европейския банков съюз, които също като парите за американските самолети ще плащаме предварително, поради неумението или нежеланието на властта да преговаря и да защити интересите на данъкоплатците, които покриват всички тези сметки.


Отделно, тепърва трябва да се сформира общ фонд за мигрантите, за укрепване на границите и др. Ако приемем еврото само по линия на Европейския спасителен механизъм, вноската ни ще расте всяка година, докато стигне кошмарните 12% от БВП, което в момента би се равнявало на повече от 12 млрд.лв., а сумата расте всяка следваща година. При бюджетни разходи от около 30-ина милиарда всеки може да си направи сметката колко години ще издържим, преди да фалираме, пише Блиц.


"Това е абсолютно безпринципно. Предполагам, че се прави, за да давате още повече пари на ЕС. Смятам, че това ще е голяма грешка за България.", казва проф. Стив Ханке пред 168 часа.


 Според финансисти вече има тайни сондажи с приемането на еврото да предадем на Европейската централна банка и голяма част от 20-те млрд. евро, които стоят в БНБ като покритие на стойността на лева. Когато приемем европейската валута, емисията на БНБ се заменя с печатането на париот Европейската централна банка. Но покритието си остава отделно от паричната маса. "Резервите са собственост на България. Ако Европейската централна банка ги "вземе", това ще бъде един прозрачен грабеж. Не мисля, че би могло да се случи", допълва проф. Ханке.


"Ще има силен натиск и приказки да дадем тези пари на Европейската централна банка, ще има всякакви лобисти, но тези средства са си наши - категоричен е и финансистът Емил Хърсев - Тези пари не са на Европейската централна банка. Мога точно да кажа какъв е произходът им - заем от Международния валутен фонд, резервът на БНБ и средствата по сметките на централната банка към онзи момент."




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете