Свързани новини

10.02.2020 14:42

15% обезценка на валутата/обедняване предвижда ERM: топикономист

Видян 15357 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна


15% девалвация на националната валута при влизане в ERM е повече от вероятна, разкрива завършилият Framlingham College, Англия, и Lawrence University, САЩ, работил в сферата на международния бизнес и финанси в различни отрасли в Северна Америка, Европа, Русия и Югоизточна Азия топикономист Димитър Гетов. Самата МенТа Стоянова го призна, но заяви, както и писахме като каза, че 15% от 2 лева са 3 стотинки, а те са 30. ERM ще се отрази с 1/3 покачване на цените на стоките и услугите. Ето какво пише експертът:



  ERM II (Exchange Rate Mechanism II – Механизъм на обменните курсове)или „чакалнята”, е всъщност именно тест за стабилността на валутата при освободен търговски курс в определени рамки. За да се тества стабилността,  се увеличава размерът на флуктуационната амплитуда на обменния курс (+-15% е абстрактното число, прието от ЕЦБ. Тук наука и статистика няма!).
Това означава, че банките ще могат (сега не могат) да търгуват легално с евра за левове по курс, НА КОЙТО Е РАЗРЕШЕНО ДА ПАДА до -15% от нивото на условното фиксиране, което днес е 1.95583 лева за евро, при ограничена флуктуационна амплитуда от +-5%.



Ако тази амплитуда бъде нормативно увеличена до +-15%, българският лев може да (и ще)  девалвира до максимално позволеното му ниво на девалвация (-15%), което на практика означава обезценка спрямо всички други валути. Това означава скок на цените на всичко, деноминирано в евра (при вноса задължително), което е реална инфлация. Реалната инфлация означава обедняване.



 ERM II НЕ Е  гаранция за приемане в Еврозоната (приемане на еврото като официална валутна единица в България), нито някъде е написано, че там се стои само 2 години!!!



 Април/май почват падежите по последните милиардни заеми на ГЕРБ. България ще трябва да започне да погасява държавен дълг в ЕВРО (или стабилна валута спрямо него), събирайки данъци


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.02.2020 10:30

    От една страна държаата е потънала в дългове/само от началото на годината са взети 600 млн.лв. кредитиѝ/, от друга страна в банките има можге би 50 млрд. лв. депозити, а и валутния борд е обезпечен/надяваме се/ също с милиарди левове! Апетитие към тези пари са огромни и се търси начин как да бъдат откраднати! А хората...от тях никой не се интересува!

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби