Свързани новини

08.02.2020 08:27

Много опасно е, втурнаха се в нещо, което напълно не разбират: Бащата на валутния борд у нас

Видян 7635 пъти | Коментари 8
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   „Това е много опасно. Стоянова и останалите се втурнаха в нещо, което напълно не разбират. Става дума за финансовите и икономическите аргументи, които стоят зад борда. Явно не осъзнават, колко е опасно да си играят с валутния курс и изобщо да повдигат този въпрос“, каза Ханке.Създаването на еврото е грешка и България не трябва да се присъединява към единната европейска валута, заяви пред БНР бащата на валутния борд у нас професор Стив Ханке. Той разкритикува законовите промени, предложени от председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова.

С тях в закона се записва, че след присъединяването на България към валутния механизъм, предхождащ еврозоната, курсът подлежи на договаряне. Парламентът обаче даде мандат на кабинета да води преговори единствено при условие, че съотношението лев - евро се запази до влизането ни в еврозоната.

По думите му не е изключено да има „тайно споразумение“, с което пред България да се поставят „дискриминационни условия“ за присъединяването към еврозоната.

„Може да има някакво тайно споразумение между България и Европейския съюз по този въпрос. Тайните споразумения са типични за Европейския съюз и аз изобщо не изключвам да има някое, при което просто на България се поставят допълнителни условия и от нея се изискват промени, за които никой не е повдигал въпрос досега“, каза той.

Стив Ханке предупреди, че не трябва да се допуска промяна на валутния курс на България и повтори тезата си, че не подкрепя идеята България да въведе еврото.

Според него няма необходимост от замяната на лева при фиксиран курс с еврото, тъй като чрез борда страната ни практически се ползва от позитивите на еврозоната.


 Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 Д-р Менгеле 09.02.2020 20:33

    Блондирана ромска мисъл. По тироида ще ги разпознаете.

  • 007 Добри Божилов, писател "Задругата" 09.02.2020 15:48

    Цялата евро-атлантическа олигархия панически отхвърля "референдум за Еврото". Той бил "руска хибридна атака", отклонявал България от правилния път. Но на референдума кой гласува? Путин ли? Гласуват същите избиратели, които избират и парламента. Значи, когато трябва да ги избере на сладките им постове, народът може да гласува. Но за Еврото - не. Ние сме по-умни. Изразиха го и СДС, и ГЕРБ, и всякакви атланто-неолиберали-натовци. Народът няма право да каже иска ли собствена валута, или иска Евро? А злополучният министър на финансите се надява на "подарък за ЧРД". Точно на рождения му ден да ни поканят. И да ни заробят... Неуважаеми властници, държавата принадлежи на народа, и не вие определята на какво той има право. И с арогантността и наглостта си, най-много да го докарате до това да упражни и някои свои по-екстремни права спрямо вас... Той има право дори на това. Не ядосвайте народа!

  • 006 Anonimen 08.02.2020 17:06

    МЕНТА си ментраджийка и нагла лъжкиня-опропасти лева......където наложиха евро всичко поскъпна двойно най-малкото,а бедните пенсии-на смърт....

  • 005 Тихомир Томов 08.02.2020 15:12

    Има двама преподаватели по " Полит икономия на социализма " криСТАЛИНА и Иван Костов . И двамата са на високи позиции и мълчат за еврото . Около Борисов са набедени икономисти само за зоново разпределение на средствата .

  • 004 Anonimen 08.02.2020 14:17

    тази маймуна неграмотна убийца да се махне оттам ,че никой не я понася вече,уби българите с безумията си в критична възраст...та лудее без да мисли....

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог