Иван Таков

Свързани новини

02.05.2024 13:55

Инатът на зам.-кмета по транспорт и Спаси София ще струва много скъпо на софиянци: Иван Таков

Видян 517 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Инатът на заместник-кмета по транспорта Илиян Павлов и на общинските съветници на "Спаси София" ще струват много скъпо на софиянци. Това заяви Иван Таков, председател на Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност и на групата на Местна коалиция "БСП за България" в СОС. Той направи този коментар по повод отказа им да се съобразят с призива на общинските съветници от МК "БСП за България", ГЕРБ, ИТН, "Синя София", ВМРО и петимата независими незабавно да бъде спряна работата по ремонта и реорганизацията на движението по булевардите "Патриарх Евтимий", "Витоша" и ул. "Фритьоф Нансен".



"Тази реорганизация, която правят по време на празниците, е пълно безобразие. Стесняването на булевардите до две ленти за движение на автомобилите ще предизвика тапи и задръствания. Видяхме, че се образуват колони даже в почивните дни, в които София е празна. Вместо да решават проблемите с движението в града, заместник-кметът и съветниците от "Спаси София" създават нови, много по-големи, коментира Иван Таков. - Скандални и безумни са действията им. Не разбирам пасивността по въпроса и на кмета Васил Терзиев. Оставам с впечатлението, че и той подкрепя тази безумна реорганизация на движението в центъра на София. Ще направим необходимото, за да спрем безобразията по булевардите "Патриарх Евтимий", "Витоша" и ул. "Фритьоф Нансен". Решаването на този голям проблем, който създадоха от ПП-ДБ-СС, със сигурност ще излезе прескъпо на Столична община, съответно на гражданите на София. По време на управлението на ГЕРБ станахме свидетели на "ремонт на ремонта" и "хубаво е, но не е готово", а ПП-ДБ-СС надграждат с "ремонт на реорганизацията" и "хубаво е, но е наобратно".



Председателят на комисията по транспорт и пътна безопасност в СОС е категоричен, че управлението на София не може да става напук на гражданите. "Кметът и съветниците са длъжни да работят за удобството на хората в София, а то се постига с търпение, разговори и разумни решения", каза той.



Иван Таков припомни, че на последното заседание на комисията на 22 април заместник-кметът по транспорта Илиян Павлов излъга всички. Тогава той заяви, че ще бъде направен само ремонт на пътната настилка на двата булеварда и няма да има реорганизация на движението. "Тогава той излъга не само нас, членовете на комисията, но и гражданите, които присъстваха - представители на живеещите в района и на колоездачите, които подкрепят реорганизацията, каза той. - На комисията положихме усилия да намерим решение, което да удовлетворява и двете страни. Моето предложение за среща, с участието и на представители на Дирекция "Транспорт", на която да говорим спокойно и да се разберем, беше прието и от представителите на живеещите в района, и от тези на колоездачите. Те започнаха да си говорят още на комисията. Поискахме от заместник-кмета да ни предостави и проектите за реорганизацията на движението. Нищо от това не се случи. Получихме само една огромна лъжа. Няколко дни по-късно станахме свидетели на изпълнението на безобразната реорганизация на движението, което предизвика нови протести на гражданите, живеещи в района, и подигравки с изпълнението й. Това е недопустима гавра с хората в София".







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци