Свързани новини

16.01.2020 14:02

1 млрд.лв. за ВиК холдинг, вместо в затвора – некадърната министър Аврамова ще ги харчи

Видян 9370 пъти | Коментари 3
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България няма 1 млрд.лв., за да вдигне минималната пенсия до границата на бедността от 363 лв., а останалите да преизчисли, така че да бъдат справедливи. Но има 1 млрд. лв., за да направи Държавен ВиК холдинг. Още по-интересното е, че той ще бъде под шапката на министъра на регионалното развитие, който и досега управлява ВиК сектора. Как? Видно е от оставянето на Перник без вода и фалитното състояние на местното ВиК под неин контрол, както и по предкризисното положение в градове като Шумен, Ботевград, Варна, постоянния режим в спастолицата Велинград и още много други населени места. Личи и по превръщането в милионери в имоти на шефовете на също закъсалите ВиК в най-бедните области на Северозападна България, откъдето самата г-жа министър идва – конкретните случаи вижте на 19min.bg. Или да споменем 96% загуба по тръбите на без друго оскъдната вода на ВиК – Добрич. Такова едно управление на сектора наблюдаваме от страна на вярната дружка и лично назначение на Цветан Цветанов...


Вместо в затвора като другия ресорен по язовир Студена министър Нено Димов, доказалата тоталната си некадърност Петя Аврамова ще управлява по своя неподражаем и доказано неефективен начин и този милиард от нашите собствени джобове, а според нея „от централния бюджет“ – сякаш България е федерация като Русия и САЩ, където съществува подобно понятие.


За управлението на милиарди от Аврамова свидетелстват загубените от България над половин милиард лева поради невъзможността да изградим елементарни за 21-ви век и за страната ни през 70-те и 80-те години на 20-и пътни съоръжения на автомагистрала Струма – къс по съвременните мащаби тунел и естакада.


Понеже се предполага, че това правителство е дясно, то отнесе критики от абсолютно всички икономисти – от В. Каролев до Б. Манолов, и с основание, за откровения реален социализъм, който налага с държавния ВиК холдинг. Още повече, няма никаква информация за какво по-точно ще бъде похарчен милиардът от джоба на данъкоплатеца. И колко от тези пари:50, 70 или повече процента ще потънат във фирмите от съзвездието на ГЕРБ. Напомняме нулевата работа и резултат на по-скромната по разходи и основана от Борисов 3 Държавна агенция Пътна безопасност, както и над 3-те млрд. нов борч за 3 г. на Българския енергиен холдинг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 17.01.2020 10:51

    вместо да е в затвора,ТЕ й набутват още да краде и разхищава,не работят,а само гледат да забогаряват и затова сме тоя хал

  • 002 Martin Sacharieff 16.01.2020 20:40

    Африканският сценарий за водата на България - Щял да обединява всички ВиК дружества в едно - държавно. - След това ще се оплаче, че не може да го управлява, защото държавата била лош стопанин. - После ще излезе, че трябват милиарди инвестиции, каквито бюджетът няма. - Световната банка ще даде пари за закърпване на течовете, но ще иска дружеството да бъде приватизирано. Кметовете няма да могат да протестират, защото дружеството ще е държавно. - Чужд инвеститор ще обяви, че е готов да вложи необходимото, но ще иска и дългогодишна концесия върху изворите и водоизточниците. За да не остане съмнение в необходимостта от бърза приватизация, тук-там ще гръмнат още няколко водни кризи като пернишката. По този сценарии са превзети изворите и водоизточниците на много африкански държави. Примерите са безчет!

  • 001 Anonimen 16.01.2020 18:27

    тази мърла директно в затвора,а не да я ЛАНСИРАТ за нови провали и мърсуване....

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог