Свързани новини

10.01.2020 10:01

Кой предупреди Соколова за ареста?

Видян 8305 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ирена Соколова е предупредила, че "очаква едни хора" в 7 и в 9 сутринта вчера, преди да бъде задържана от прокуратурата заради разследвантето за незаконното източване на язовир Студена и оставянето на перничани без вода, работещите на рецепцията в резиденция Анастасия. Както 19 минути писа още миналия месец, още като областен управител на Перник тя се нанася в луксозната жилищна сграда Антастасия до бул. България. И то не къде да е. А в апартамент №9. Който принадлежи на бащата на Весела Барбукова, на чиято дъщеря е кръстена построената от съпруга й резиденция. Тъстът на Барбуков е кметът на Земен Димитър Сотиров. Земен е град в област Перник, на която Соколова беше губернатор, което естествено е ярък конфликт на интереси, особено в предизборна обстановка, когато се разиграва историята. Пред 19 минути тя не отрече нито един от тези факти, без да уточни под каква форма обитава супер луксозното жилище за милион - като наемател, като нов собственик, или също като финмина Горанов - безвъзмездно. Защото всяко от тези качества би довело до нови въпроси как може да си го позволи.


В задачата обаче се пита главно: откъде бившата областна управителка е знаела, че предстои да бъде посетена от правораздавателните органи? Откъде и от кого е изтекла информация при съвсместната акция на МВР, ДАНС и прокуратурата? Кой е казал на близката до Цветан Цветанов дама, която напусна властта по лично настояване на премиера? Старите връзки на Цветанов ли са изиграли решаваща роля в случая? Подобна информация би могла да е довела до унищожаване на документи и други доказателства. Журналистката Соня Колтуклиева снощи съобщи, че Соколова е била пусната след 6 часа, прекарани при разследващите. На снимката Соколова с Цветанов и Барбукова - желязно и неразделно трио.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец