Свързани новини

13.01.2020 09:25

Перник без капка до 2 седмици

Видян 10350 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Перник има вода за 2 седмици, максимум за 20 дни. Точно около планираните за 25-и януари протести ще бъде пикът на кризата. След това няма да има режим, защото няма да е останала и капка. Още в следващите дни, понеже в момента се изтича дъното на язовир Студена, областният град на 16 км от София ще пие предимно утайката. Информацията на 19 минути беше засечена от 2 независими един от друг политически източника.


В тези срокове няма да бъде възможно захранването с достатъчно количество вода откъдето и да било. Сега откритите новоизползваеми източници няма как да снабдят дори при минимално потребление цялото население, евентуално само ще могат да дадат супер малко количество на отделни малки махали.


Каквито и арести да бъдат осъществени, а наред е министърът на регионалното развитие Петя Аврамова като принципал на причинилото кризата с бездействието си местно ВиК дружество, те няма да напълнят чешмите с вода. Няма вече да може да помага и контролирането от полицията на основните активисти на местните протести, които досега бяха омиротворявани чрез мека сила.


Както екоминистърът Нено Димов, който вече бе задържан, така и Аврамова имат информация още от октомври 2018 г. за настъпващата катастрофа. Въпреки възможностите за цялото това време да спрат промишленото използване на питейна вода за населението и да осигурят алтернативни източници – например от язовира край Земен, те са бездействали съвършено престъпно. Което няма как да не е било мотивирано и по друг начин от заинтересованите олигарси.


Проблемът е, че същите са помагали за кампаниите не само на ГЕРБ, но и на новия кмет на града.


Настъпващият грип създава опасност от развитие на остри епидемии в областния център, а близостта му със София прави още по-страшна заплахата, предупреждават лекарите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Ами, да! 14.01.2020 16:59

    Народът го е казал: Лакомо дупе ...! Когато си алчен, но и тъп, само власт ти трябва, за да се самозабравиш!

  • 002 Тихомир Томов 13.01.2020 16:40

    Фирмите скоро ще бъдат извадени по време на вота ...............................

  • 001 Anonimen 13.01.2020 09:52

    Истината лъсна! Нено Димов не е прибран заради водата на Перник, а по искане на италианската прокуратура Боклук от Африка заразен с Ебола е минал през Италия и е стигнал до България. Според италианската прокуратура именно подписа на министър Нено Димов седял под всички документи за вноса в Европа и това е причината той да бъде прибран превантивно в ареста, за да не започне да се обяснява пред медиите, чии са били фирмите и как хора много близки до Бойко Борисов са замесени в тази афера с боклука от цял свят, който се внася в България. Именно хитрият Борисов с ареста на Нено Димов се опитва да тушира социалното напрежение в град Перник и да опази своите приятели, които седят зад вноса на боклук от Африка заразен с ебола, минал през италианско пристанище и стигнал до България.

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева