Свързани новини

11.01.2020 20:00

Съдът остави в ареста Нено Димов

Видян 2377 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Министърът в оставка Нено Димов остава в ареста, реши Специализираният съд, предаде 24 часа.

Един от аргументите е, че ако излезе на свобода, Димов може да повлияе на свидетелите, с които бил в йерархични отношения.

Съдията Цветан Колев също така посочи, че задължение на държавата е да установи безпроблемно фактите около водната криза в Перник.

Според съдията, Димов е съпричастен към престъплението, в което е обвинен. Съдът посочи още, че няма доказателства той да е делегирал права на своя заместник. Решението не е окончателно, то може да бъде обжалвано пред Апелативния специализиран съд.

Пред журналисти прокурор Ангел Кънев заяви, че разпитите по делото продължават, включително е призован за разпит зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков, както и други длъжностни лица. По думите му Живков е подписвал друга кореспонденция, а не тази за графиците и разрешенията за водоползване. Подписал е единствено изменение на графика за водоползване през ноември тази година.

Адвокат Ина Лулчева посочи, че определението на съда е "израз на безпомощност". Тя обясни, че Димов е утвърждавал графиците за водоподаване на язовирите в цялата страна. "Всички писма - по язовир "Студена" и по всички язовири - които са приложени по делото са подписвани от зам.-министъра, ресорен за водите, Красимир Живков", каза още Лулчева. По думите й никой друг освен съответното ВиК дружество не може да заяви водоползване и то посочва какво е нивото на язовира, но до октомври не е било отчетено, че има проблем с язовира.

Адвокат Лулчева заяви също, че според Нено Димов всички в министерството са си вършили работата и той няма основания да се съмнява по начина, по който те са правили това.

Наблюдаващият прокурор Ангел Кънев поиска министърът в оставка да бъде оставен в ареста. Той съобщи още, че в момента данъчни извършват проверка на Димов, както и антикорупционната комисия. Министърът в оставка е обвинен в умишлена безстопанственост за водната криза в Перник.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.