Свързани новини

28.12.2019 14:52

32 млн. лв. дадохме за ВиК в Перник преди 3 г.

Видян 7648 пъти | Коментари 7
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


На 9 ноември 2016 г. тържествено бе дадено началото на проекта по рехабилитация на язовир "Студена" на стойност 32 млн. лв.

Лиляна Павлова, която точно два месеца по-рано се е заклела като министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на ГЕРБ, разказва на събралите се какви иновативни технологии ще се приложат и как перничани няма нито за миг да изпитват недостиг на вода, дори докато вървят работите по язовира. А кметицата Вяра Церовска (ГЕРБ) уверява, че всичко се прави като израз на голяма загриженост за този регион, пише Сега.

Само три години по-късно Перник е без вода, защото язовир "Студена" се оказа източен, а правителството, отново на ГЕРБ, все още не знае как точно е станало това.

Ето какво заяви Лиляна Павлова тогава:

"Даваме  старт на един дългоочакван проект, изключително важен проект за цялата област Перник, за всички перничани - над 100 000 души. Защото рехабилитацията на яз."Студена" е един изключително важен, значим обект, който правителството финансира със средства от държавния бюджет, с помощта на заем от Световна банка - една инвестиция от 32 млн. лв. за цялостна рехабилитация на язовирната стена, на водоземната (вероятно иска да каже водовземната) кула, разбира се - на водопроводната мрежа, и като последващи действия на ремонт на пречиствателна станция за питейни води.

Много важни са няколко факта, които искам да отбележа. Първо този язовир, който е строен преди 60 години, никога досега не е бил ремонтиран и рехабилитиран. Ремонтът не само е належащ, той е важен, за да можем да гарантираме на перничани и на цялата област чисти питейни води - нещо изключително важно. Това гарантира, разбира се, живота и здравето преди всичко на хората. Разбира се, това е важно за всички живеещи, работещи в област Перник.

Правителството инвестира за първи път от много години насам и в строителството на нови язовири за питейни води, отново със средства от държавния бюджет, с подкрепата на Световна банка -  това е инвестиция от 150 млн. лв., от бюджета, от министерството. Средства, които бяха почти загубени, блокирани. Размразихме тези проекти и започнахме язовир "Пловдивци" в Рудозем - 50 млн. лв. инвестиция; язовира в Панагюрище - "Луда Яна", също чисто нов язовир за питейни води; и този важен проект ("Студена"), защото осъзнаваме важността и значимостта му.

Две важни послания към перничани: Стартирането на проекта днес, анализът на язовирната стена показват, че


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 31.12.2019 21:36

    Лиляно, моме, Лиляноооо. Къде платно си белиш ма, Лиляноо? На пресъхналия "Студена" ли ма? Или на некоа автомивка у Перник?...Имаше един лаф за невъзможния триъгълник "умен - честен - комунист". Ами нема ка да си унука на по-по-най комунета и да си честна и да не си излъгала. Чисто и просто е, кат милиционер.Просто нема ка ма... За ум и разум да не приказваме. Остаа една красотаааа комунистическа. Ама големо дупе у Лаксемберг добре мое се друса. Там требе да е кефско. И яко! Па тука тия с дипломи от "ПуТКА" да си гилат жадни и немити и да си смърдят. Мое си миришат. Мое да си викат и оплакват. И кво? Важно е другарете , децата и вече внуците на другарете да са добре. Другите кучета ги яли....След 30 години преход,си додохме па на същото лайно, ама по-големо и по-смръдливо. Както ни учеа при бае Тоша-колелото на историята се върти, до пълната победа на комунизма...Е види се вече, че се е завъртяло. Дъното му лъсна. Кат на пресъхнал язовир. Честито,другарге, честито, другаре! Победа будеть за вами!

  • 006 ПРОКУРАТУРАТА ИЗПРА И МИНИСТЪР БОИЛ БАНОВ! 29.12.2019 12:24

    ПРОКУРАТУРАТА ИЗПРА И МИНИСТЪР БОИЛ БАНОВ! Това, което ще прочетете е отказ на Прокуратурата да образува досъдебно производство срещу министъра на културата Боил Банов. От постановлението излиза, че след като предствиш устройството, с което е направен запис, това не означава нищо, защото не казваш кой ти е го е дал. Нищо, че самата експертиза установява, че ЗАПИСА НЕ Е МАНИПУЛИРАН!!!, както и че НЯМА ПРЕКЪСВАНЕ И НЯМА МОНТАЖ!!! Но! Според прокуратурата … не бил „автентичен“. Екстра „профи“ прокурорска работа! Само за Лаура Кьовеши! Ето и част от постановлението на прокуратурата: http://afera.bg/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%ba%d1%83%d1%80%d0%b0%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d0%bf%d1%80%d0%b0-%d0%b8-%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%81%d1%82%d1%8a%d1%80-%d0%b1%d0%be%d0%b8%d0%bb-%d0%b1/

  • 005 Кирил Семерджиев 29.12.2019 12:22

    „Не само пътищата трябва да се проверяват . Българските политици не спират да крадат – вече 30 години . Те вече достигнаха фазата на маниачният идиотизъм . На Цацаров беше забранено да започне проверка за т.н. швецарски диск и т.н. люксембуркски диск с имената на няколкостотин баш изпечни български крадци милиардери . Забранено му беше от власт имащите да търси къде изчезват всяка година близо три милиарда лева крадено ДДС по официални данни от ДАНС . Не правейки нищо , той извърши престъпление по служба срещу народа си и държавата си . Дали Гешев ще прави същото т.е. нищо през следващите 7 години , за да могат мъчителите на българския народ да опазят на всяка цена откраднатото за последните 30 години ???!!! Ако аз бях новият главен прокурор , още от 02.01.2020 г. щях да изискам от германското финансово разузнаване ново копие на т.н. швейцарски диск и да ги почна поименно българските апаши . Абе ти откъде имаш тия милиони ( милиарди ) в тази швейцарска банка ? Колко данаци си платил , преди да ги изнесеш тези пари в Швейцария ? … всичко е много просто , бързо и лесно осъществимо . Бюджета ще се препълни за нула време .“

  • 004 Добри Божилов (блокиран) 29.12.2019 12:17

    Изумителен е упадъкът ни. Месеци вече се проточва една брутална трагедия, и никой, абсолютно никой в Перник, не смее да излезе и да посочи с пръст главния виновник - Бойко Методиев Борисов - върна ни тоя идиот преди 9-ти 1944 ....

  • 003 Anonimen 29.12.2019 00:35

    Подлогата мутренска да си шие райран костюм.

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

близнаци