Свързани новини

27.12.2019 10:19

Министър Караниколов: Правим безумни неща за Перник. Отвсякъде тече

Видян 3572 пъти | Коментари 5
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 

„В момента правим безумни неща, за да се разреши проблемът в Перник. Правим огромни дупки, отвсякъде тече. От днес започваме съвсем радикални действия", заяви министърът на икономиката Емил Караниколов пред Нова телевизия.

 

Положението в Перник е изключително тежко, лично аз съм много притеснен. Дори да отстраним част от авариите, веднага се появяват нови. Решението е подмяна на цялата ВиК инфраструктура”, посочи Караниколов.



„Проблемът в Перник не е само канализацията, не са само довеждащите води, не са само течовете или евентуалните кражби, които трябва да се докажат. Проблемите с водите в Перник са в цялата система. Те започват още от водопотока, който идва от язовир „Студена”. Той е едно уникално съоръжение, което безспорно трябва да го има, но може би не е довършено”, посочи той.


„Не са довършени анализите за други води освен водопотока от Витоша, река Струма и още няколко по-малки реки, които са доста по-пълноводни пролетта, но не и зимата. Разбирам, че досега винаги се е разчитало на това на Витоша да има 2 метра сняг и ако това не се случи, този язовир ще има проблеми”, каза още Караниколов.


„Затова една от първите ни задачи е да осигурим необходимия дебит вода, за да може Перник да живее нормално”, категоричен бе той.


Според него другият проблем на Перник е пречиствателната станция там. „За съжаление новата станция, която е нова от 1976 г. не е

 


продължи >>

Етикети
, , , , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион