Свързани новини

02.12.2019 18:00

Нено подписал точенето на Студена

Видян 3139 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Министърът на околната среда и водите Нено Димов е утвърдил точенето на язовир Студена. Това става видно от документ, на който личи подписа на министъра (б.р. на снимката), изваден от Биволь. Още преди седмица 19’ писа, че именно Димов носи главната вина за водната криза в Перник и още от октомври 2018 г. е бил информиран за нещата. Повереното му министерство  е утвърдило приблизително едно и също количество вода, което да се използва за питейно-битово и за промишлено водоснабдяване, когато язовир Студена е бил пълен 83,7% през юли 2018 г. и когато е била едва 24,6% през октомври 2019 г. Т. е. без значение колко вода e имало, използването й за индустрията е продължавало с пълна сила. А е забранено!


 В продължение поне на 5 месеца министърът е знаел за идващата водна криза, но въпреки това е подписвал графици за използването на едно и също количество вода.
Освен това, Димов призна пред бТВ за неправомерно отклоняване на вода от язовир Студена към Радомир - през помпена станция Крапец, без да е имало аварийна ситуация. Тя не е обявявана от Перник, "доколкото си спомням от 2-3 години", сподели министърът. По този начин той потвърди изнесената от Биволъ информация за нарочно отклоняване на големи количества вода от Студена. Първоначално той се опита да излъже за климатични промени, в които иначе не вярва.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.