Свързани новини

23.12.2019 11:24

Обемът на язовир Студена е в критичния минимум

Видян 1358 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Надеждите са ни да облекчим водния режим в ранна пролет, за спиране на този етап не мога да говоря, просто обемът на язовира е в критичния минимум. За спиране на този етап -не. Това каза за Агенция „Фокус“ кметът на Перник Станислав Владимиров във връзка с продължаващото бедствено положение в града.

От думите му стана ясно, че ВиК-Перник успешно спазва направените от МОСВ предписания и, че работата по отклоняване на вода към миньорския град продължава и в момента.
„Водният режим вече е въведен, като харчим около 300 литра в секунда, което ще рече, че се вмъкваме в около 800 000 за месец. ВиК имаше предписание от Министерството от околната среда и водите за 1 милион, като падаме доста под това – с 200 000 надолу. В момента държавна компания е на терен във връзка с бедственото положение. Това беше и целта на обявяването на бедствено положение. В момента, в който държавата направи нужната организация и даде зелена светлина по какъв начин ще навлезе за преодоляване на този голям отток, който имаме, и да увеличим притока, аз обявих бедствено положение и разписахме точно какви ще са целите и как ще бъдат постигнати през държавната компания. В момента се работи по Владайския канал, за да се насочи цялата вода към Перник. Правят се предварителни проучвания за сондажи, в момента хората са на терен. И регионалното звено на „Пожарна безопасност и защита на населението“ са горе изпомпване на води от карстовите извори и от пещерите. В момента държавната компания подпомага местното ВиК по отстраняване на аварии по големите водопроводи, защото и там се губи в голяма част водата“, обясни той.

Владимиров посочи, че бедственото положение в града ще бъде удължено.
„Законът ни позволява да удължим бедственото положение до един месец, след като завършат всичките тези мерки. Мисля, че ще го удължим“, допълни той.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион