Свързани новини

28.12.2019 14:52

32 млн. лв. дадохме за ВиК в Перник преди 3 г.

Видян 7674 пъти | Коментари 7
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


На 9 ноември 2016 г. тържествено бе дадено началото на проекта по рехабилитация на язовир "Студена" на стойност 32 млн. лв.

Лиляна Павлова, която точно два месеца по-рано се е заклела като министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на ГЕРБ, разказва на събралите се какви иновативни технологии ще се приложат и как перничани няма нито за миг да изпитват недостиг на вода, дори докато вървят работите по язовира. А кметицата Вяра Церовска (ГЕРБ) уверява, че всичко се прави като израз на голяма загриженост за този регион, пише Сега.

Само три години по-късно Перник е без вода, защото язовир "Студена" се оказа източен, а правителството, отново на ГЕРБ, все още не знае как точно е станало това.

Ето какво заяви Лиляна Павлова тогава:

"Даваме  старт на един дългоочакван проект, изключително важен проект за цялата област Перник, за всички перничани - над 100 000 души. Защото рехабилитацията на яз."Студена" е един изключително важен, значим обект, който правителството финансира със средства от държавния бюджет, с помощта на заем от Световна банка - една инвестиция от 32 млн. лв. за цялостна рехабилитация на язовирната стена, на водоземната (вероятно иска да каже водовземната) кула, разбира се - на водопроводната мрежа, и като последващи действия на ремонт на пречиствателна станция за питейни води.

Много важни са няколко факта, които искам да отбележа. Първо този язовир, който е строен преди 60 години, никога досега не е бил ремонтиран и рехабилитиран. Ремонтът не само е належащ, той е важен, за да можем да гарантираме на перничани и на цялата област чисти питейни води - нещо изключително важно. Това гарантира, разбира се, живота и здравето преди всичко на хората. Разбира се, това е важно за всички живеещи, работещи в област Перник.

Правителството инвестира за първи път от много години насам и в строителството на нови язовири за питейни води, отново със средства от държавния бюджет, с подкрепата на Световна банка -  това е инвестиция от 150 млн. лв., от бюджета, от министерството. Средства, които бяха почти загубени, блокирани. Размразихме тези проекти и започнахме язовир "Пловдивци" в Рудозем - 50 млн. лв. инвестиция; язовира в Панагюрище - "Луда Яна", също чисто нов язовир за питейни води; и този важен проект ("Студена"), защото осъзнаваме важността и значимостта му.

Две важни послания към перничани: Стартирането на проекта днес, анализът на язовирната стена показват, че


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 28.12.2019 17:21

    само давате и не искате отчетност и отговорност кой открадна парите/.Така е във всички сектори-само крадете безнаказано....няма съд,кой се подписа на изчезналите пари-колко лесно може да се открие?И винаги след дъжд-качулка .Защо сте управляваяи,знаете ли защо взимате заплатите си и др. пари,а?

  • 001 YouTube не лъже, но помни 28.12.2019 15:17

    YouTube не лъже, но помни „Без монтаж“: Започва цялостен ремонт на язовир Студена или как ни лъже лилетката МУ: •Nov 9, 2016 https://www.youtube.com/watch?v=NONQCRIdFiY&feature=youtu.be

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне