Свързани новини

09.10.2019 18:00

Цецо на хоро с Артекс

Видян 5513 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цветан Цветанов и архитект Пламен Мирянов от Артекс заедно кършат снага на народна музика вечерта на 7.10, понеделник срещу вторник, става ясно от публикация на Биволъ. Медията публикува и снимка за доказателство.  “Всичко е точно, няма незаконни доходи, няма пране на пари, няма злоупотреба с власт. Частният асансьор си работи”, пише Биволъ в описанието към поста си.


Припомняме, че през май Цветанов подаде оставка след гръмкия имотен скандал във властта. Тогава стана ясно, че той притежава луксозен апартамент с личен асансьор в сграда на Артекс - собственост на арх. Мирянов. Същата фирма е спечелила от наложена от него и ПГ на ГЕРБ промяна в закона. Имотът в столичния кв. Лоценец, на ул. Латинка бил придобит на невероятно занижената цена от 630 евро за кв. м., при  реална стойност от 3000 евро на квадрат. Артекс продава жилището на бившия ГЕРБ-ер със загуба от 100 000 лв. и асансьора за подарък - още толкова пари. Облагодетелствани се оказаха и други ключови фигури от управляващите, сред които бивши министри и техни зам.-ове. Оказа се, че само година по-рано от ГЕРБ са внесли промени в закон, позволил на въпросната Артекс да строи небостъргач в София. Цветанов обаче отрече да има обвързаности. Нямал общо с Мирянови.


Снимката, качена от Биволъ обаче показва друго.На нея се вижда, че барабар с Цветанов и Мирянов, рамо до рамо са и певецът Веселин Маринов, цветановия кум Николай Колев, който е и съпруг на Ваня Колева, зам.-министър на спорта с апартамента в същата сграда на Артекс.


Не е ясно дали Маринов е зарадвал гостите на банкета поне с една своя песен, но  по всичко личи, че е запазил близките отношения с патрона си. Припомняме, че славеят на ГЕРБ изпадна в немилост след гръмката си абдикация в края на май Цветанов. „Не искам повече Веско Маринов да ми пее”, заяви премиерът Бойко Борисов в края на май. След такова отсвирване беше предвидими чия страна ще заеме певецът. „Огорчен съм от думите му”, обяви той тогава.


Хорото, като изразно средство тук не е случайно, тъй като Цветанов явно е стар почитател на фолклора. Оказва се, че бившият зам.-шеф на ГЕРБ стои зад канала Българе, който излъчва предимно фолклорна музика, но залага и на националистическите лозунги. Преди месеци ансамбъл Българе успява да закупи цяла телевизия.  Същевременно самият Цветанов не крие от години близкото си приятелство с продуцента и шеф на колектива Христо Димитров, благодарение на когото всяка година се организира и прескъпият фестивал в Жеравна, където пък бившият депутат от ГЕРБ е неизменен гост в народни носии. Именно 50-ият рожден ден на шефа на Българе е поводът, събрал Цецо и Артекс. Фирмата е основен спонсор на ансамбъла и телевизията му.


По данни на Lupa.bg: "Цветанов лично съдействал на Димитров за пускането на кабеларката, като се говори от месеци в централата на ГЕРБ, че най-вероятно е пуснал дебели връзки за лицензирането й. Официално бизнесдамата Весела Барбукова стои зад телевизията, като купуването на честотата м.г. е нейно дело. Тя я обяви за сестринска на нейната Ин Лайф. Всеизвестен факт е, че Барбукова и Цветанов са близки семейни приятели, като двамата не пропускат да се снимат заедно на етнофестивала на носиите в Жеравна всяка година".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.