Свързани новини

08.10.2019 11:32

Борисов: Цветанов вече не ми липсва, говори глупости

Видян 1976 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

     „Не очаквах толкова бързо да излезе и да заговори срещу колегите си и партията си”, заяви премиерът Бойко Борисов пред bTV по адрес на Цветан Цветанов. Министър-председателят остро разкритикува бившия втори в ГЕРБ. Като повод за недоволството беше изтъкнато твърдението на Цветанов, че управляващата партия отстъпва смесените райони на ДПС. „Изговори глупости, които не му правят чест. Той по-добре от много други знае за какво става въпрос:“, каза премиерът и добави „след двете интервюта, които даде, не ми липсва”.


Борисов разказа, че шефът на НС Цвета Караянчева също е възмутена от казаното от Цветанов за смесените райони.  „Когато се кандидатирах за кмет, г-н Цветанов го нямаше тогава”, припомни премиерът. „Нито трябва да се надценява моята роля, нито на който и да е в една партия. Затова сега съм ги оставил сами, защото това са избори като избори”, заяви лидерът на ГЕРБ.


Обликът на една партия не се гради от един човек, посочи Борисов намеквайки, че репутацията ан ГЕРБ беше опетнена заради Цветанов.  Припомняме, че в края на май той се оттегли от всички свои постове в ГЕРБ след разговор с премиера. До ситуацията се стигна, след разкрития за това как бившият вътрешен министър и шеф на ПГ на ГЕРБ се е сдобил с луксозен апартамент в София на занижена цена.


 „Апартаментгейт ни разби”, каза Борисов. „Тежко репутационно ни удари, колко министри отстраних само и само хората да са убедени, че това е било случайно, а не стил", обясни той. „Видях краха в очите на хората", добави Борисов, като поясни, че заради скандала се е наложило да се намеси в кампанията за евроизборите.  Той пожела успех на новия проект на Цветанов, но го посъветва да не му дава оценки.


За бившия шеф на Антикорупция Пламен Георгиев Борисов заяви, че работи добре. "Умен човек е, но казах на външния министър да го предупреди, че ако не си изтегли жалбата, не си изпълни решението незаконната му част от терасата да бъде съборена, ще го отзова. Да, много работа е свършил за държавата, много врагове си е създал, докато е конфискувал имущество в полза на държавата. Но не мога да търпя да ми се задава и този въпрос - за някаква тераса. Да, той така го е купил апартамента. Купил, не купил, влезеш ли в очите на хората, махай жалбата, бутай незаконното и си гледай работата. Не може такава тема да ми стои на рамото месеци наред”, посочи премиерът.


„А къде да отиде”, реагира Борисов на въпрос защо Георгиев ще става консул във Валенсия. „Всички държави така го правят, заяви премиерът и каза, че е имало заплахи към бившия шеф на антикорупционната комисия, затова е ходел с охрана.„Мисля, че англисйксият му е перфектен”, посочи Борисов. „Аз не знам испански, за да му дам оценка. Помолих моя приятел Христо Стоичков, за да го изпита на испански и да видим как е”, добави той по повод новия пост на Георгиев в Испания.


Човешката глупост е безкрайна”, заяви Борисов по повод името на новия политически проект на Слави Трифонов Няма такава държава. Той все пак обясни, че всеки може да си кръсти партията, както си иска. Според него едва сега играта е станала честна, тъй като години наред Трифонов е промотирал партията си в най-гледаното телевизионно време. "На кой друг му е позволено тази безплатна реклама на партията години наред?", запита той. И отново изтъкна, че сега, когато Трифонов е излязъл на политическата сцена, нещата са станали честни. Според него обаче „ореолът му скоро ще изчезне или ще бъде надупчен”. „Аз му пожелавам успех и се радвам, че играта е честна”, посочи премиерът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 08.10.2019 13:55

    Много бързо се си омръзнаха и започнаха пристрелки .

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и