Свързани новини

01.08.2019 10:05

Падна забраната за строеж на Златен век на Артекс

Видян 1856 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Липсата на прозрачност и правната несигурност, създадени от действията на институциите във връзка със спирането на строежа на небостъргача Златен век в столичния кв. Лозенец, са довели до загуби за строителната фирма Артекс в размер на 1,8 млн. лв. от издаването на заповедта на ДНСК на 15 април до момента. Това се казва в съобщение от компанията до медиите.


Със решение от 30 юли Софийският административен съд потвърди валидността на разрешението за строеж на Златен век и отмени заповедта на ДНСК за спирането на строежа. Решението е взето от тричленен състав и не е окончателно. То може да се обжалва пред Върховния административен съд.


От аргументите на съда става ясно, че ДНСК не е имала правно основание за спирането на строежа и строителството може да продължи. Освен това съдът счита, че съобразно практиката на ВАС, десетгодишното разрешение за строеж на сградата ще изтече през 2028 г., се казва още в съобщение на Артекс.


Съдът приема, че нарушения има, но спирането на целия проект е прекалено тежко наказание и трябва да се спрат само отделни части от строежа. Отклоненията по строежа са само на отделни части от него и заради запазването на съразмерността на сградата не е трябвало да се спира цялото строителство, се казва още в решението на съда.


"Бихме искали да уверим всички наши настоящи и бъдещи клиенти, че Артекс продължава изграждането на сграда Златен век! Независимо от понесените загуби, продължаваме да държим на качественото строителство и ще изпълним всички договорни задължения към клиентите си", пишат от фирмата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион