Свързани новини

09.05.2019 13:35

Порожанов: Когато премиерът прецени, ще подам оставка

Видян 2377 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Министърът на земеделието Румен Порожанов е декларирал готовност пред премиера Борисов да подаде оставка, ако той му я поиска. Порожанов каза това след едночасов разпит в специализираната прокуратурата във връзка с разследването срещу бизнесмена Миню Стайков за злоупотреба с евросредства, когато той е оглавявал Държавен фонд „Земеделие“, предаде БНР:



„В момента, в който премиерът прецени, че по някакъв начин политически влияя, от гледна точка на един или друг казус, ще подам оставка. По отношение на проверките - всяко едно нещо, аз нямам никакви притеснения от гледна точка на това какво е правено“, заяви той.



Порожанов допълни, че не се притеснява и от публикациите, че преди години също е придобил жилища на ниски цени, защото не било вярно.



Спецпрокуратурата разпита Порожанов заради разследването срещу бизнесмена Миню Стайков за злоупотреба с евросредства. Разпитът на Порожанов беше в качеството му на шеф на Държавен фонд „Земеделие“, когато хората около Миню Стайков, според твърденията на прокуратурата, са кандидатствали за около 20 млн. лв. по две европейски програми - Програмата за развитие на селските райони и за компенсиране на лозя. Пред прокуратурата той трябваше да изясни дали е упражняван фактически контрол върху отпуснатите по тези проекти пари.



Както и когато коментираше скандала с парите за къщи за гости, и сега Порожанов обясни, че във Фонд „Земеделие“ съществува стриктна процедура, тя се спазва, проверяват се документите и по веригата има много служители на Държавен фонд „Земеделие“, които се грижат за тяхната достоверност. Отговорността, след като парите са получени, носят бенефициентите, добави той.



Възможно ли е обаче те да не са проверявали коректно документите на замесените в схемата около Стайков и заради това да се стигне до обвинение, Порожанов отказа да коментира, освен че ако има допуснати нарушения, всеки трябва да понесе своята отговорност.
За себе си каза еднозначно, че не се чувства отговорен за скандала, който в момента се вихри и около Миню Стайков, и около къщите за гости.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред