Свързани новини

07.05.2019 14:55

И като министър, Порожанов с консултантски бизнес по еврофондовете

Видян 4068 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     И Румен Порожанов, и синът му имат консултантски бизнес по еврофондовете. Даже като министър в кабинета Борисов 3 той е работил основания от него Център за стратегически анализи, финансиране и европейски фондове, създаден на 26 февруари 2014 г. Порожанов е там по времето, когато той е член на борда на Българската банка за развитие, една от основните дейности, на която е финансиране на европроекти, когато е служебен министър на финансите същата година, а ортакът му в организацията Васил Грудев е служебен министър на земеделието. Шеф на кабинета му е третият основател на сдружението Иван Капитанов. По темата 19 минути писа още на 14 август 2014 година, когато имената на тримата бащи – основатели си фигурираха в регистрите на действащата организация.      Сдружението продължава да работи и при кабинета Борисов 2, когато Порожанов е шеф на Държавен фонд Земеделие, а Грудев е заместник-министър на земеделието. После действа и при идването на Порожанов като агроминистър в кабинета Борисов 3 на 4 май 2017 г. И така чак до 15 декември 2017 г., когато центърът е заличен. В регистрите на финала попадат само лицата, които са го управлявали в края му, но по-интересно е как функционира организацията: 50% дарения, спонсорство и СУБСИДИИ ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ – интересно на каква база, и 50% „друг източник на финансиране” – неизвестно какъв.


За евроконсултанския бизнес на сина си министърът излъга, без да му мигне окото преди дни по телевизията. Но фактите и снимките говорят категорично каква е истината. На фотото личи как наследникът на министъра посреща баща си и скандалния бизнесмен Георги Гергов на щанда на частна агрофирма на специализирано изложение в панаира на пловдивския социалист, бивш костовист и настоящ надарен от това правителствос 43 млн. лв. за дупка от 3 дка в центъра на Варна.


„Синът на министър Порожанов,  чрез консултантската си фирма Ей Ар Пи Мениджмънт, си партнира с други фирми, които са пряко свързани с  Фонд Земеделие и са под ръководството на баща му, пише Afera.bg. „Панамин КО ДЗЗД е представител за България, Македония, Гърция, Турция и Румъния на PANAMIN GmbH, Австрия – производител на листни торове от ново поколение, чиято продуктова гама намира  приложение в Европа и у нас. Тази продуктова гама включва три основни продукта:  ПАНАМИН АГРО – приложим в растениевъдството; ПАНАМИН АНИМАЛ и ПАНАМИН ДЕТОКС – приложими в животновъдството.


На 20.02.2019 г. до 24.02.2019 г. в Пловдив се проведе  международен панаир АГРА 2019. Румен Порожанов открива като министър тържествено едно от най-големите селскостопански изложения в страната.


Само че след откриването посещава не кой да е щанд, а този на  Панамин, където го посреща му синът му Антоан Порожанов и Георги Гергов.


 АФЕРА задава следните въпроси:


1.Как точно си партнира и консултира фирма Панамин синът на Румен Порожанов?


2. Като какъв  Антоан Порожанов е на международния панаир и домакинства фирмен щанд? Консултант на Панамин или „съветник“ на баща си?


3. Какви обяснения  ще даде този път Румен Порожанов за присъствието на сина си на селскостопанското изложение АГРА 2019 и то пред щанда на Панамин КО ДЗЗД?


 Румен Порожанов ще подаде ли най-сетне оставка или ще продължава да твърди, че синът му не се занимава и не се развива в областта на земеделието?”, пита сайтът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще