Свързани новини

08.05.2019 15:15

И фирмата на агроминистершата със земеделска дейност, имала е 3,5% от Първа частна и десетки сметки в КТБанка

Видян 5559 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 
Веска Порожанова, отчаяната съпруга на министъра на земеделието Румен Порожанов, не само управлява фирма. Тази фирма, със завидния капитал от 940 000 лева, е вписала като своя първа дейност в регистъра: „производство, изкупуване, съхранение, преработка и реализация на селскостопански стоки”. Информацията е публична и е цяло чудо защо призваната отдавна да го е проверила и да е наказала с цялата суровост на закона за очевидния конфликт на интереси нарочна комисия КПКОНПИ, наричана още антикорупционна не действа.
Също, както не е проверила купения за 115 евро на квадратен метър апартамент на семейство Порожанови в Борово. Няма цена 54 000 лв. за 247 квадратни метра в София от соца насам, а минаха 30 години.
Името на компанията е Армар Корпорейшан Дженерал Техникал Ко-оперейшан. Изписано е точно по този начин, не се смейте!
Много е странно, че Порожанова е била собственик на 28% в компанията и е била втори най-голям съдружник в нея, както чинно е декларирал съпругът й пред Сметната палата през 2017 г., а е останала същата година само управител на дама, която не е сред първоначалните 5 притежатели на дялове. Някой би нарекъл това „врътка”. Ние ще се въздържим от мнение – нещата са прозрачни.
Защо ли, ако всичко е ОК, в декларацията на Порожанов от 2018 г. не са вписани нито промени в обстоятелствата – т.е. продажба на дяловете, нито доход от тяази продажба? Това е директно прегазване на чл. 313 от Наказателния кодекс!
Чрез дяловото си участие в Самел – 90 АД Порожанова контролира 13 фирми. На първо място поставяме ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ – подресорни на Порожанов и като шеф на ДФЗ в кабинетите Борисов 1 и 2, и като министър на земеделието в Борисов 3. Компанията се нарича Оражерии – С, а срещу процент или стойност на дял на фирмата на Порожанова в регистъра стои странното „неизчислим”.
И другите дружества, държани през дъщерната фирма, не са какви да е – ще споменем само газовите дружества в Самоков и Боровец и Автометан АД.
И внимавайте: две фирми за оръжие – Самел-Кинтекс – смесено дружество с държавния търговец на смърт и Електрон консорциум АД.
И специално внимание – 3,504% от стартиралата големите фалити и финансовата криза 1996-97 г. у нас Първа частна банка са собственост на Електрон - дъщерната на Самел, която е дъщерна на фирмата на Порожанови компания Армар. Следите остават, както се казва.
В тази връзка ще припомним за десетките сметки с над 100 000 евро на фирмите на госпожа министершата Порожанова в също фалиралата КТБ.
Защо ли никой от правозащитните органи не се интересува от тези документално известни факти?! 
Следва:
Как Порожанова усвои  над 2,5 милиона лева обществени поръчки и еврофондове?
Кои са съдружниците на нейните съдружници и как един от тях е в партньор в консултантската организация на министъра по европроекти, която разкрихме вчера?


Снимка: Труд



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец