Свързани новини

08.01.2019 11:27

Русия и САЩ: Заплахите за Германия

Видян 1573 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 САЩ, най-близкият стратегически съюзник на Германия, се приближиха изненадващо до Русия в списъка на страните, от които най-много се страхуват германците, оставяйки назад Северна Корея и други страни.


Невероятно е, но около 55% от германците смятат, че САЩ са почти същата заплаха за тяхната страна, както Русия, която отбеляза 56% в последното проучване на Forsa pollster, съобщава Билд. Други страни, които обикновено преобладават в медийното пространство, изостават.


Например само 27% от германците се чувстват застрашени от Северна Корея, която неотдавна бе основният източник на новини, свързани с ядрените оръжия. КНДР е следвана от Турция (24%) и Саудитска Арабия (23%). Китай се смята за заплаха само за 16% от респондентите.


САЩ, дългогодишният съюзник на НАТО в Германия и основен търговски партньор, е страна, предизвикваща безпокойство сред хората на средна възраст, докато анкетираните германци, които посочват, че Русия е заплаха за международния мир, са предимно на възраст между 18 и 29 години, както и тези около 60-те.


Проучването предоставя интересна информация за политическите симпатии на респондентите. Десните избиратели - с изключение на антиимигрантската Алтернатива за Германия - са склонни да предпочитат Вашингтон и се страхуват от Москва, докато поддръжниците на левите партии изразяват противоположни възгледи.


Германците като цяло все по-малко подкрепят САЩ, показват предишни проучвания. През май миналата година анкета на ZDF установи, че 82% от германските граждани смятат, че САЩ са ненадежден партньор, а само 14% смятат, че това е така. Останалите четири процента не са сигурни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак