Свързани новини

04.01.2019 11:10

Жаир Болсонаро: Тръмп е "най-могъщият човек в света"

Видян 2047 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро, заклет десен националист, заяви, че може да помисли върху това да бъде домакин на американска военна база в бъдеще и определи преместването на бразилското посолство в Йерусалим като "приключена сделка". Президентът, който стъпи в длъжност във вторник, също определи Тръмп за "най-могъщият човек в света", предаде RT.

Болсаноро, наречен "Тръмп на тропиците" заради своята реторика, необичайно наподобяваща тази на американския президент Доналд Тръмп, потвърди псевдонима си, пускайки идеята за постоянна база на американските войници, потвърждавайки подкрепата си за Израел, докато нарича Венецуела „диктатура“, която е възможна благодарение на Русия.

След избирането му през октомври, което беше посрещнато с широки протести в цялата страна, Болсаноро тръгна към установяването на по-тесни връзки със САЩ, получавайки одобрението на съветника по националната сигурност на Белия дом Джон Болтън. Той си размени учтивости с Тръмп в деня на встъпването си в длъжност.

"Аз наистина оценявам вашите насърчителни думи. Заедно, под Божията защита, ние ще донесем просперитет и прогрес на нашите хора!", написа Болсанаро в отговор на поздравително послание от американския лидер.

Болсонаро продължи ухажването си, наричайки Тръмп "най-могъщия човек в света" в интервю в четвъртък. Той каза, че има споразумение да посети САЩ през март. По време на пътуването очаква да проведе двустранна среща с Тръмп.

 Израелският премиер Бенямин Нетаняху и Болсонаро се срещнаха на 28 декември, когато новоизбраният бразилски лидер изрази надежда, че техните нации ще станат "братя" и ще влязат в нови "партньорства и споразумения".


Снимка: Ройтерс



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби