Свързани новини

06.01.2019 09:41

Хакери освободиха 650 документа за 11 септември, заплашат с "мегатеч" САЩ

Видян 4549 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Хакерската група Dark Overlord пусна декриптиращи ключове за 650 документа, за които се твърди, че са свързани с 11 септември. Ако не бъде платен откуп, те заплашва с "мегатеч", който ще има пагубни последствия за САЩ.

Обемът на документа е малка част от 18 000 секретни документа, свързани с терористичните атаки, за които се смята, че са били откраднати от застрахователите, адвокатските кантори и правителствените агенции.

The Dark Overlord първоначално заплашваше да освободи 10GB данни, освен ако хакнатите фирми не платят неуточнен биткойн откуп. По-късно групата обяви компенсационен план, в който обществеността може да направи биткойн плащания за отключване на документите.

След ден Dark Overlord каза, че е получил повече от 12 000 долара в биткойн - достатъчно, за да отключи "слой 1" и няколко "контролни пункта", включващи общо 650 документа.

Има още четири слоя, които остават криптирани и според групата "всеки слой съдържа повече тайни, по-вредни материали ... и като цяло просто повече истина". Хакерите искат 2 милиона долара в биткойни за публичното пускане на своя "мегатеч".

Групата също така е предложила да продаде документите на терористични групи, чужди правителства и медии. Като дизайн, документите "слой 1", ако са автентични, не изглежда да съдържат никакви взривни разкрития. Публикациите се съсредоточават най-вече върху свидетелствата от сигурността на летищата и подробности относно застрахователните плащания за страни, засегнати от атаките от 11 септември, коментира RT. Въпреки това, изтичането на данни показва, че групата не блъфира.


Синмка: Ройтерс



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева