Свързани новини

22.01.2009 18:20

Олигарсите: Йордан Костадинов - депутатът, за когото 6 милиона са играчка

Видян 12784 пъти | Коментари 0
Гласували 8 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не е само легенда, че има депутати – милионери. Ние познаваме един такъв – казва се Йордан Костадинов. И за да не ни обвините, че преувеличаваме, нека да цитираме самия него по повод личната му винарна Загрей: “С близо 6 милиона лв. направихме нещо, което разнася славата на България по света”.
Според други негови изказвания, всъщност половината пари са от програма ФАР. Той естествено премълчава, че по-конкретно те са от разграбената САПАРД, която купи бентлита на бая народ по времето на НДСВ. Време, в което той самият беше шеф на АЕЦ Козлодуй. Сигурно тогава е спестил другите 3 милиона, дето са вложени във винарната – кой знае?
Но те явно се явяват дребна работа за пестеливия бивш държавен служител и сегашен народен избраник, който рядко е получавал заплата повече от 2-3 хиляди лева и странно как поддържа бизнес за милиони. Нарича винпрома си “играчка”. Ето какво казва той пред врачански сайт:„След петдесетте, един мъж трябва да е наясно със себе си, да е постигнал много неща и в кариерата, и в личен план, тогава му е нужно нещо друго, което да е важно за него и да осмисля живота му, бих казал някаква играчка, хоби. За мен това е нашата фамилна винарна "Загрей". Нещо, в което влагам изцяло себе си, сърцето си”.
Казано е скромно, но от сърце! Такива се раждат хората от Първомай – кога видят за първи път жълтите павета, кога 6 милиона във вид на завод им се сторят “играчка”...
Заради този мил човек едва не избухна война между НДСВ и БСП през март 2006 г. Румен Петков и Борис Велчев – МВР и прокуратурата, го погнаха по подозрения за стопански престъпления през 2004 – 2005 г. като шеф на АЕЦ. Партията му се застъпи за него и заплаши колационните си партньори с война, та обвиненията отпаднаха. Дали това има общо с възшествието на неговата главна адвокатка преди 3 години – Анелия Мингова във висшия съдебен съвет – само можем да се питаме?
Когато НДСВ му отесня на човека, той се хвърли към отцепническата Българска Нова Демокрация и стана нейният 15-и член напук на цялата си прожълта ориентация преди това. Там са се събрали все прекрасни хора:
Първо, варненския адвокат по тънки Борислав Ралчев, заради когото партийката не я щат другите десни. Защото: “Докато беше премиер, Иван Костов намекна за евентуални негови връзки с подземния свят”, писа Капитал.
Второ, сладкия Николай Свинаров, известен с многомилионните спорни сделки с джипове и друга техника на армията, с оперетни изяви по бТВ и с безсмисления, но затова пък излязъл два пъти и половина по-скъп от предвиденото проект “Военното НДК” в София.
Трето, обичащата да флиртува по купони Лидия Шулева, която царят сам оттегли като свой вицепремиер пък бе царицата на скандалните приватизации. Примерите са много, а по частта на Костадинов е най-предателската от тях – на електроразпределителните дружества. Ако не беше милата женица, нямаше да сме чували за ЧЕЗ, ЕОН, ЕВН и другите, които направиха цените на тока у нас по-високи от тези във Финландия, Франция и още куп страни от ЕС при 5,5 пъти по-лоша енергийна ефективност.
Четвърто, Пламен Панайотов – бившият сив кардинал на НДСВ, който направи всичко по силите си, за да виждаме сега силната преди царска партия разделена на поне четири формации. Заради него от жълтите се отцепиха НИЕ, Новото време, а накрая и собствената му партия БНД.
Ако сте си помислили, че тези хора са скъсали връзките с мнозинството, бъркате. Доказателството: ами една от единствените реклами на дребния сайт, който финансираше Костадинов (наред с тази на собствената му изба), беше на Пловдивския панаир. А той, както знаем, е управляван от видния отвсякъде член на НС на БСП Георги Гергов, наричан още Червеният олигарх.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

телец