12.01.2009 18:19

Олигарсите: Дими – най-чистият български милионер

Видян 3181 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гениален гол на Димитър Бербатов закръгли класическия резултат, с който неговият Манчестър Юнайтед би другия супернафукан отбор във Висшата лига на Англия – Челси, в неделя.
Всеки, който е станал свидетел в този момент се е почувствал поне малко горд и поне малко щастлив, че има нещо общо с този човек. Понеже сме българи.
Макар че, както написа неотдавна в Труд нашият приятел Кеворк Кеворкян, Дими твърде малко прилича на наш сънародник. Легендарният журналист използва за доказателство няколко несъмнени качества на футболиста, включително външния вид. А ние бихме добавили нещата, с които най-често и сами се свързваме: лъжем, крадем, корумпираме, ходим с траурни маски на лицата, оплакваме се и псуваме на поразия.
Е, той наистина няма нищо общо с тая работа...
Бербатов е изключението от правилото, че никой не говори за първия си милион, понеже има какво да крие. Дими, както го наричат англичаните за краткост, няма този проблем нито с първия, нито с 29-ия.
Неотдавна неговото състояние беше оценено в британската преса на 13 милиона паунда. По вчерашния курс на БНБ това са 28 415 010 лева.
И всичките, до последната стотинка (или пени, ако предпочитате), са изкарани само с много труд и талант.
За разлика от други футболисти, или батковци, както се казва в съблекалните, Бербата не инвестира в различни бизнеси и не се хваща с партньори, които се ползват със спорна репутация.
Даже не се е сетил да развърти на търг картините, които рисува – със сигурност ще изкара седемцифрена сума, ако го стори.
Единственото, в което Дими влага (извън онова, което е необходимо за битието на него в Англия и на семейството му в България), е благотворителност. Не се беше чувало друг футболист да се е сетил за това приложение на парите и славата си.
Заради това ли “батковци”, забравили да декларират някой и друг имотец пред Сметната палата като Данчо Лечков, наричаха Бербо – Анджелина Джоли?
За кое ли му завиждат и за кое ли го ревнуват според аналогията с Джоли? За имиджа? За славата? За парите? Или заради благотворителните каузи?
Е, Бербатов няма дискотека, в която да се кълчат непълнолетни танцьорки като други футболисти.
Не се смята също така компетентен по всички въпроси като великите личности на България – да сте го чували да говори публично за нещо друго, освен за футбол.
В едно интервю даже ми беше признал, че дори и Световното първенство го гледал сам, понеже отдавна му било писнало от коментарите на “специалисти”.
Ето затова Бербатов не е типичен български новобогаташ, не е светски лъв, не е политик. Човекът просто си върши работата!


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

везни