Свързани новини

20.06.2021 07:06

Кое приятелство е токсично и действително вредно за здравето, защо ревността и конкуренцията в дружбата са нормални?

Видян 3589 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кое приятелство е токсично и дали отровата не се влива в дружбата от поява на конкуренция или на различни видове ревност в дружбата? На това сме посветили днешния ни лайфхак.

Според известния психолог Мария Ерил токсичното приятелство е факт, ако единият човек смята, че се налага да работи за отношенията и дори да ги заслужи, което го кара да ги претовари с очаквания. Това е голяма грешка. И изобщо подлагането на качествен контрол и на сравнителен анализ на едно приятелство вече е предвестник на раздяла. Стига се до приземяване на отношенията до стоково – парични – т.е. търсене само на полза от тях. Възможно е да се стигне дори до шантаж.

Данните на последните изследвания по темата на Университета в Юта доказват, че такива токсични приятелства са отровни не само на думи и в преносен смисъл. А в съвсем буквален – водят до преждевременно стареене, вреди за сърдечно – съдовата система и психиката.

Как се спасяват или се приключва с такива приятелства? Както всички други връзки между хората – с открит разговор. В който трябва да проличат две неща: доверие и синхрон.

Според Мария Ерил конкуренцията на различни бази и свързаната и произтичаща от нея ревност между приятели не е белег за токсичност на отношенията. А за нормалност. Тя смята това за сигурен белег за близост. Преодоляването на подобни проблеми – пак напомняме – с доверие и в синхрон, заздравява отношенията, категорична е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.