Свързани новини

17.05.2021 10:22

62% расте рискът от затлъстяване при ядене със смарт-сърфиране, 39% скача опасността от диабет и сърдечни болести: Какво да правим с времето в карантина

Видян 2016 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новопубликувано изследване, което са правили продължително и съвместно канадски и щатски учени показа поразителни резултати. Всички знаем, че да се яде и да се разсейваме, като сърфираме с джаджи, не е препоръчително. Оказва се обаче, че е направо опасно. И най-вече за децата.


Какво показват научните данни, събрани след изследване на показателите на 11 хиляди хлапета на възраст от 9 до 11 години? При прекарване на повече от час пред екраните на смарт-устройства от всякакъв характер - телефони, лаптопи, таблети, киндъли и комбинирането на тази дейност с хапване, рискът от компулсивно преяждане нараства с невероятните 62%. Което отваря широко вратата на наднорменото тегло и при постоянно излагане на тази опасност - следва последващо затлъстяване.


Това далеч не е единственият проблем. Логично е, че затлъстяването претоварва организма и с това нарушава работата и на другите му системи, извън храносмилателната и отделителната като преки жертви. Резултатите от канадско-американското изследване дават точния процент на нарастване на риска от диабет и сърдечно-съдови заболявания. Той е 39 на сто.


Резултатите на децата не са по-различни от показателите при по-възрастните поколения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог