Свързани новини

26.12.2020 09:22

Как ФБ разбира какво харесваме и кой би ни паснал за приятел: Какво да правим с времето в карантина

Видян 5417 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В понеделник светът влезе в нов 200-годишен цикъл, който най-вероятно ще бъде подчинен на изкуствения интелект. На пръв поглед няма общо с изостаналата ни родина, която ще инвестира в саниране, вместо в това големите европари за спасение от коронакризата и дори отказа, заедно с Франция, Германия и другите от ЕС да прави задълбочени изследвания и разработки по темата. И все пак със сигурно сте се питали, хеле по празниците, как става така, че абонатът на някой нов номер, на който сте звъннали, изведнъж ви се появява като предложение за приятелство във Фейсбук и откъде мрежата знае, че "вероятно се познавате", след като уж няма общо с бг телеком. Или пък сте се питали как ФБ е попълнил непополънените от вас в профила ви полета с предпочитания на спортове или телевизионни предавания и сериали. Днешният ни лайфхак ще ви информира по тези въпроси.
През 1903 г. британският корабен магнат Чарлз Бут публикува мащабно изследване на лондончани, за да разбере как да им продава по-добре екскурзии и стоки. Отнема му 15 години и се смята за едно от първите мащабни социологически проучвания, при това с безрадостни резултати, показващи алкохолизъм, бруталност, насилие, неграмотност или неадекватност на образованието, бедност. Нещата не изглеждат много променени в днешния свят, над век по-късно. И все пак промяна има - поне техническа.
Майкъл Косински от прочутия американски университет Станфорд, който изучава и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 И ОЩЕ НЕЩО 26.12.2020 15:01

    ВМЕСТО ГУГЪЛ. ИЗПОЛЗВАЙТЕ ДРУГА ТЪРСАЧКА.

  • 001 ИСТИНАТА 26.12.2020 14:59

    МОЖЕ ДА Е ОБИДНА ЗА НЯКОИ ИНДИВИДИ. НО ЛИЧНО ЗА МЕН ЧОВЕК ЗА ДА СИ НАПРАВИ ФЕЙСБУК ОЗНАЧАВА САМО ЕДНО. ЧЕ Е ПЪЛЕН ТЪПАК. ФЕЙСБУК Е ЛИШЕНИЕ ОТ СВОБОДА. ТЪПАКА НЕ ГО РАЗБИРА ВСЕ ОЩЕ. НО ТОВА Е НОВИЯТ КОНЦЛАГЕР. НЕ СЛЕД ДЪЛГО ХОРАТА ЩЕ БЪДАТ НАТИКАНИ В КОНЦЛАГЕРИ И ОХРАНЯВАНИ ОТ " УМНИ УСТРОЙСТВА " ПОНЕЖЕ КОГАТО СЕ ОХРАНЯВАТ ОТ ДРУГИ ХОРА ТЕ ВСЕ ПАК ИЗПИТВАТ СЪЧУВСТВИЕ. ТОВА ВРЕМЕ НЕ Е ДАЛЕЧ КАТО ГЛЕДАМ КОЛКО ПРОСТИ СА ХОРАТА И КАК САМИ СИ ДАВАТ СВОБОДАТА

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови