Свързани новини

21.12.2020 09:25

Не се тровете с готови салати, а в руската сложете риба вместо колбас: Какво да правим с времето в карантина

Видян 2250 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

- Какво ще правиш за Нова година?


- Руска салата


19 минути пусна този виц преди може би две - три седмици, а той важи и за коледните почивни дни, особено за постилите, които със сигурност ще се нахвърлят не само на месото, но и на неща като майонезата. Внимание, внимание! Започваме с лайфхак след лайфак и първият е - така и така сме в карантина - вместо отровните готови салати, вземете и направете домашни - сега има достатъчно време. Според изследванията на учените най - често в този тип продукти, особено продавани в супермаркети с щандове за приготвени от тях ястия, където в салатите се слагат всякакви изостанали неща - сиреч, с изтекъл срок на годност, поради използването на евтини растителни масла, много възможно е повишено съдържание на глицедил и глицедол. Предозирането е канцерогенно.


По отношение на руската салата, ето ви втори лайфхак. В нейната родина, където я наричат Оливие по името на готвача, който пръв я е направил, тази година на мода е заменянето на вредните, хеле за мъжката половина, евтини колбаси, които слагат в готовите, с риба. Това не значи задължително голямо оскъпяване, защото братушките смятат непретенциозната скумрия. Важно е да знаете също, че евтините колбаси (и евтината кайма) са второто най-ментирано нещо след чая - т.е. нормалните съставки при тях най-често се заменят с неща, които човек не би искал доброволно да поглъща.


Неприятни неща могат да се кажат и за доста евтините уж направени на място сладкиши в големите магазини. Те също бъкат от вредни растителни мазини, за да бъдат толкова изгодни. Вместо това пробвайте се да направите нещо у дома - хем процесът на приготвяне е забавление за цялото семейство, какъвто и да се окаже крайният резултат, хем няма да си причините болки в стомаха или нещо по-лошо баш по празниците.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп