Свързани новини

09.08.2019 10:47

Дънов приема Ванга, открива биополето и енергийните нива на човека

Видян 4036 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Небето праща своите посланици там, където има най-голяма духовна нищета.” Така Дънов обяснява защо в България се раждат толкова много екстрасенси. Учителя отделя много време да изследва хора с феноменални способности по време на своите опити да открие онова, което ще стане негов принос към културата на нашето време – формулира биополето и енергийните нива на човека.
В края на своя път, бащата на българската астрология, хиромантия и езотерика изобщо, решава да събере двамата души, които според него имат най-мощна енергия у нас. Това са петричката врачка Ванга и доста по-слабо известният в момента Дядо Влайчо. За разлика от устата македонка, земеделецът не добива връзки във върхушката на комунистическия режим и по тази причина съвсем логично звездата му залязва скорострелно при соца. Дънов кани  двамата екстрасенси в своята софийска комуна „Изгрева”

през 1943 г: хапват, говорят си, даже си правят снимки


за спомен. За Ванга най-интересна от цялата среща е беседата, изнесена от стария мъдрец. Освен товя, тя е много горда с признанието от Дънов, дошло само две години, след като момата се прочува с потвърдилото се гадание за началото на нападението на Германия над Русия и участието на България във Втората световна война.
Дънов предизвиква младата в онези години македонка да предскаже съдбата на Дядо Влайчо – нейния конкурент за славата на екстрасенс номер едно на България. В  характерния си грубоват и простоват стил тя го вижда повече да не продава тикви. Земеделецът е силно изненадан, понеже с това се прехранва, докато гледа на хората. Ала само две години по-късно той е принуден действително да прекрати селскостопанската си работа, понеже е арестуван.
Ясновидецът от село Конево пък предрича на начинаещата си „колежка” безмерна слава и тълпи, които денонощно чакат пред портата й да бъдат приети от нея. Тя приема прогнозата с недоверие. Ала години по-късно наистина точно това я сполетява – митът за петричката врачка, която вижда ясно бъдещето, търкайки бучка захар между захабените си пръсти, води не само десетки хиляди българи годишно в къщата й, но и родния политически и културен елит, както и гости от цял свят. По-неприятната част от предсказанието на Влайчо, е че

пророчицата без време ще тури черна забрадка

И действително, нейният съпруг Димитър издъхва, вследствие на алкохолизма си, а


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева