Свързани новини

08.08.2019 11:31

Дънов бил ятак на Димитров и Живков

Видян 4132 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


С армия от 40 000 бели братя, Петър Дънов се превръща в мощен фактор в българския живот през 20-те, 30-те и 40-те години. Той никога не се е занимавал с политика, но съдбата го среща с тримата най-важни държавни мъже, определяли съдбините на отечството от началото до края на нейния толкова труден и даже парадоксален 20-и век.
Още преди да бъде признат за голям духовен водач, Дънов се нанася в къщурката на ул. „Опълченска” №66 близо до центъра на София днес. Домът в тогавашните покрайнини на големия град е място хем удобно, хем дискретно. Това оценява и „вожда и учителя на световния пролетариат и българския народ” Георги Димитров. Много преди да стане лидер на червените, но след като вече е влязъл в политиката и е гонен от властта, той се укрива при Дънов. Както и предполага, полицията дори не се сеща, че

отявленият атеист ще намери покрив при духовния човек

Известно време в къщата, която по време на соца е превърната в музей на Георги Димитров, живее и съпругата му Любица Ивошевич. Не е тайна, че тя издържа нелегалния си мъж като със сръчността и вкуса си се превръща в една от най-търсените шивачки в София.
По-малко известен факт е, че Дънов поддържа тесни връзки и с двореца. Цар Борис III наследява от баща си Фердинанд вкус към окултното. Не е случаен фактът, че негов най-доверен таен съветник е запасният офицер Любомир Лулчев. След като е убита жена му, той

напуска дома си и се пренася в дъновистката комуна „Изгрева”


Живее в колибка, която сам си спретва. Ежедневно общува с Учителя. Част от неговото влияние се пренася върху владетеля. Дънов посвещава не само в своето учение жадния за езотерика Лулчев. Посвещава го и в астрологията и нумерологията, които се предполага, че именно духовният водач пренася у нас от Америка.
Цар Борис III, като повечето политици и държавници и тогава, и сега, е силно


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак

Денят предвещава редица предизвикателства

Денят предвещава редица предизвикателства, които ще