Свързани новини

07.08.2019 10:19

Дънов е единственият екстрасенс, предсказал смъртта си

Видян 4475 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


След броени дни – на 19 август, бялото братство празнува на Рилските езера 90 години от първата паневритмия – особения вид танц, музика, гимнастика и транс в 1, който всяка година точно в този ден събира последователите на Учителя. Неотдавна пък отмина рожденият ден на  Петър Дънов, заради когото у нас пристигнаха, както ще сторят и за 19 август, стотици хора от цял свят. Защото Учителя, както го наричат последователите му, вероятно е най-великият българин за всички времена.Малцина знаят историята на селянчето от Хадърча, минало през Харвард и превърнало се в един от духовните водачи на човечеството. Затова ще ви я разкажем в следващите няколко броя.
Първо, Дънов всъщност не е Дънов, а Дъновски. Защото именно тази е фамилията на баща му Константин, свещеник в село Хадърча, днес Николаевка, Варненско. Апропо, таткото е първият български отец в тази област, след като тъст му – чорбаджи Атанас Георгиев, е сред основните фактори, преборили се за черковната ни независимост.
Попадането на сина Петър в американското методистко училище в Свищов вероятно променя живота на бъдещия духовен водач завинаги. Той открива протестанството и е пратен в Методистката теологическа семинаря Дрю в щата Ню Джърси край Ню Йорк. Откъдето пък преминава да следва в Бостънския университет. Дипломира се там като специалист по християнизирането на германските племена, но се мести в Харвард, където следва медицина. Въпреки че не завършва,

дават му сертификат да практикува медицина

Лекарските знания никога не го правят доктор, но му дават представа за онова, което в по-късно време ще развие като цяла концепция за здравословен живот – хранене, гимнастика и режим. Но за тези работи по-нататък в сериала. Днес следим личната история на гения.
Той се връща в българия на 31 през 1895 г. и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей