Свързани новини

13.05.2009 13:34

Школата спускат кепенци за 2 дни заради матурите

Видян 1873 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Понеделник и вторник ще бъдат неучебни дни за страната поради зрелостната кампания. Във вторник е вторият задължителен изпит, който се държи по предмет по избор. Тъй като за двете матури са ангажирани 6246 кабинета и 15 000 квестори, провеждането на учебни занятия в първите два дни от седмицата става почти невъзможно. Това наложи от МОН да пуснат децата в двудневна ваканция.


Във всяка една от 10 стаи, в които ще се провежда в неделя зрелостният изпит по български език и литература, ще има монтирани камери. Това обяви просветният министър Даниел Вълчев, въпреки че през февруари се закани всяка изпитна зала да бъде оборудвана с видеотехника. Липсата на средства обаче наложила редуциране на инсталираните камери.


78 279 ученици са подали заявления за изпита по български, а с хиляда повече са тези, заявили участие във втората задължителна матура. И двата изпита започват от 8 часа и са с времетраене 4 астрономически часа. Децата със специални образователни потребности ще имат на разположение 2 часа в повече. Оценките от двата изпита влизат в бала на дипломата, а 35 ВУЗ-а тази година ще ги приемат като вход.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните