Свързани новини

12.08.2009 18:08

Шефове на кръчми масово мамят работници във Варна

Видян 1843 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Собственици на заведения по варненското Черноморие масово нарушавали трудовото и осигурителното законодателство. Това показват данните от проверките на Националната агенция по приходите - Варна от началото на годината. Общо за последните седем месеца са съставени 855 акта, при реализирани 2466 летни проверки в кръчми по курортните комплекси. Повече от половината от съставените актове били именно за невнесени осигуровки. Особено в последните два месеца са констатирани 173 нарушения от такъв характер.


Началникът на „Оперативен контрол“ Христо Милев съобщи, че близо 60-70 на сто от всички жалби в агенцията са от измамени работници. Проблемът за тях започвал след свършването на сезона. Като съкратени, те се регистрирали в бюрото по труда, но там установявали, че осигуровките им не са плащани системно в последните месеци. Така безработните оставали и без обезщетение за безработица.


Инспекторите обясняват явлението с кризата, която удари барове, ресторанти и атракционите. Видимо алеите са пълни с туристи, които обаче предпочитали да си купуват храна и напитки от магазините, отколкото да посещават заведения. Въпреки това и супермаркетите отчитат лек спад в продажбите, но той бил от порядъка на 5-10 на сто в сравнение с миналата година. По време на наблюденията обаче, 30-те данъчни инспектори са забелязали тройно и четворно увеличение на оборотите спрямо предходните дни, което говори за укриване на печалби.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак