11.02.2020 17:34

Музикален празник с маестро Камджалов в зала България

Видян 1785 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Чувал съм много изпълнения на финала, включително това на сър Саймън Ратъл и Берлинската филхармония, но Камджалов надмина всички."
London, The Bruckner Journal

"Йордан Камджалов е философ сред диригентите."
Mannheimer Morgen

Това са малка част от отзивите, които получава Маестро Камджалов по повод Брукнеровите концерти дирижирани от него.

Събитие и спектакъл е всяка концертна изява на блестящия диригент, но Брукнер е с особено място в репертоара му и винаги предизвиква безапелационно възторжени отзиви от страна на критиката и публиката.
Плевенската филхармония, Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов” и Йордан Камджалов обединяват творческата си енергия за представянето на Голямата меса във фа минор .
На 21-ви февруари (петък), от 19:30 часа в зала „България” почитателите на класическата музика ще могат да се докоснат до мащабната творба на Антон Брукнер – Голяма меса № 3, фа минор, за солисти, хор, оркестър и орган.
За събитието на сцената ще творят съвместно повече от 130 музиканти от Плевенската филхармония, Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов” и солистите Мирела Александрова – сопран, Виолета Радомирска – алт, Георги Султанов – тенор, и Ивайло Джуров – бас.
Диригент на концерта ще бъде маестро Йордан Камджалов. Диригент на НФК „Светослав Обретенов” – Славил Димитров.

Да интерпретира мащабни творби от Чайковски, Брамс, Орф, Стравински, Вагнер, Малер, Хиндемит или Брукнер е често явление, дори практика в професионалния живот на маестро Йордан Камджалов. Крупните форми – опера, меса, симфония, кантата, реквием и др., са предпочитани от него, а публиката винаги е дълбоко впечатлена от забележителното му сценично присъствие, прочит, проникновение и сила на внушението. Специалистите не пестят позитивните си оценки: „едва ли има стил и музикална композиция, която не може да бъде претворена по по-разтърсващ начин от този невероятен талант”, „високо и изискано художествено ниво” или „Камджалов оформя всяка фраза до пълното й съвършенство”…



Под диригентството на маестро Камджалов Плевенската филхармония и НФК „Светослав Обретенов” за първи път ще представят GROßE MESSE (Голяма меса - фа минор) на Брукнер в зала “България”. В духа на класическата традиция месата е в шест части: Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus, Benedictus и Agnus Dei, наситени с мечтателност и красота, пълни със смирение и духовна сила. Композирана през 1867 г. тази меса на Брукнер придобива най-голяма популярност след симфониите му.



Преди концерта в зала България, Месата ще чуе плевнеската публика на 20.02.т.г в Народно читалище „Съгласие 1869“.

Билетите са налични на касата на зала „България”, в мрежата на Ивентим, както и онлайн.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец