Свързани новини

09.12.2021 09:52

Какао се пие след ядене, не вместо или заедно с храненето

Видян 2177 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Какаото е нещо, с което сме свикнали от най-ранна възраст, но не са ни известни принципни неща за него. На научните изследвания, които показват какво да търсим от какаото и как да го пием правилно сме посветили нашия днешен лайфхак.

Първо и най-важно е да изберем такова, за което сме прочели на етикета, че съдържа максимално количество масло. Евтиното, про правило, е с минимално или почти никакво количество. Както вече сме обяснявали в лайфхак за шоколада, при ферментация на какаото продуктът се разделя фабрично на прах и масло.

Проблемът е, че колкото повече масленост има, толкова повече са полезните вещества в какаото – т.е., ако липсва едното, няма го и другото. Основните му екстри са полифенолите с всичките им благоприятни ефекти – от ободряването до прилива на щастие. Но много важно е и съдържанието на имуностимулиращия витамин Д.

Учените също така съветват да пием какаото с минимум захар и изобщо да отбягваме онази смес, която в детството ни беше наричана Шоко, а сега се продава под различни търговски наименования и много родители и особено баби блъскат с нея хлапетата околовръст. Това е много вредно!

Друга съществена препоръка е кога е най-добре да се пие какао за максимален ефект. Първо, това трябва да става след хранене, не преди, по време или вместо него, както мнозина правят. Немалко хора така заместват закуската си. Второ, какаото е ОК да се приема сутрин, по обед и в ранния следобед, но не след 5-6 часа вечерта заради неговия ободряващ ефект, който може да провали съня на пиещия.




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец