Свързани новини

04.03.2023 10:03

Как къпането и плуването да чистят мозъка, освен тялото

Видян 8448 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не, не е лудост, а е доказана с международни изследвания истината: думите ни и мислите ни влияят на водата, програмират и дори записват в нея и така лекуват. Тъй като основната част от нашия организъм се състои именно от вода, ние сами знаем как мислите влияят на действията ни, защо казваме именно, че „кипваме”, като вода, когато сме изпълнени с лошо. Думите действат и се възприемат дори структурно от ДНК, доказват учените. Така че познатата фраза на поета, че езикът е „арфа вълшебна” и че словото може да лекува са самата научна истина.


Къпането или плуването могат да ни действат медитативно, както отправянето на молитва, посещението на храм, като изповед или като вълнуваща среща с изкуството. Пречистването не е само буквално, а и духовно, свидетелстват психолозите. И не е случайно, че водата е важна част от ритуалите в черквите. И от програмите за супер форма на звездите - на снимката е водната медитация на холивудския ас Крис Хемсуърт. Истински лайфхак от знаменитост.


Мнозина от нас сами са усещали психоефекта на водата, превръщащ се и във физически, щом напуснат басейна след час или поне километър плуване. Или пък излязат от ваната или изпод душа след продължителен престой. В първите минути, докато сме във водата, ние се отпускаме, след това се изключваме – сиреч, медитираме, после съзнанието ни се насочва към креативност и ни хрумват добри идеи, а накрая, щом се върнем в своята реалност, се чувстваме „нов човек”. Регенерирани, в превод – преродени.


То е, защото, водата има свойството, особено при пожелаване от наша страна, да поема негатива и да освобождава мястото за добра енергия.


И докато плуваме, и докато се къпем, с движения отхвърляме мръсното и отвън, и отвътре, защото тялото не е повече от обвивка на душата.


Любителите на будизма препоръчват, заедно с жестовете за отливане на злото, и произнасяне на звук, най-добре три пъти, който придружава движението на отхвърляне, на оставяне назад – ако плуваме, на онова, което ни е тежало и от което искаме да се отърсим или на отбутване, ако се къпем. Звукът за издаване е „Джаооооо”. Това е доста лесна медитация, която всеки може да опита и да оцени.


Въпросът е да се научим да използваме максимално полезността на водата, за да може след всяка среща с нея да се чувстваме едновременно по-спокойни, по-добре, по-извисени, но в същото време и по-енергизирани, а най-важното: положително заредени.


Именно за това помага наричането, може и шепнешком, затова и често имаме желание да пеем, докато сме в контакт с нея, също както ни се приисква да си пуснем глава, щом сме в църква.


В банята и в църквата и акустиката е по-добра, и гласовете ни звучат по-добре и по-уверено.


 А ако успеем да се настроим и мозъка да мислим, докато се къпем или плуваме, това трябва да бъде с позитивни идеи и послания.


Така думите наистина започват да лекуват, като убиват дори проклятия. Лошото оттича с водата.


Оттук са се появили и народните, и религиозните традиции и ритуали, свързани с нея, които са останали от векове, даже от хилядолетия. Защо ли? Явно, защото наистина работят. Поне психологически със сигурност, но с времето действат и физически, както знаем от собствен опит.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак