Свързани новини

01.07.2021 09:44

Как да познаем просрочената козметика, кои продукти се развалят най-бързо и къде да ги държим?

Видян 2548 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В момента магазините по света и у нас са пълни с просрочена достъпна, по-скъпа и най-скъпа козметика, особено последния тип. Причината е проста: застоя в продажбите след месеците затворени търговски центрове и обекти покрай неколкократните локдауни. Пък и – по отношение особено на декоративната, която у нас е номер 1 заради специалните ефекти и липсата на кой знае каква култура за тези работи – скрити зад маските дамите нямаше закъде толкова да се рисуват. Значителни спадове, съвсем логично, има и при бялата козметика, и при парфюмите. Това важи за реалните, а в още по-голяма степен за виртуалните магазини, където често се чистят застоелите стоки, а и ментетата са поне половината от предлаганите продукти, за което вече сме писали.

Нямате никаква гаранция, когато си ги купувате, особено на промоция колко точно са стоели в складовете по света и у нас. Най-вероятно сериозните намаления се дължат точно на просрочията.

Първият лайфхак е много важен, защото застоялата козметика може да бъде дори опасна: задължително проверявайте срока на годност, но не онзи, който са напечатали на опаковката – често търговците лъжат и преопаковат.

Потърсете на опаковката шифър – контролният надпис с букви и цифри, който трябва да има всеки оригинален продукт. Това е така нареченият Batch Code. Влизате на съответния сайт за проверка, изписвате го и правите своята проверка за просрочка. Така ще се убедите истинска или фалшива е датата на опаковката.

Втори лайфхак: Какъв е оптималният срок на годност на козметичния продукт?

3 години след разпечатването.

НО:

6 месеца за червила, пудри и друга декоративна козметика след разпечатването – не гледайте от производството, а от момента на употреба

Трети лайфхак: Къде да държите козметиката си?

НЕ В БАНЯТА – там влажността води до скоростно развитие на бактерии и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби