XPeng (XPEV) пуска два електрически автомобила в Германия

Свързани новини

05.04.2024 09:50

XPeng (XPEV) пуска два електрически автомобила в Германия

Видян 11536 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китайският производител на електромобили XPeng Motors изпълнява обещанието си да навлезе на нови европейски пазари тази година, започвайки с Германия. Два изцяло електрически модела на XPeng са на разположение на германските клиенти, тъй като производителят на автомобили се стреми към амбициозен пазарен дял в страна, в която се намират няколко огромни имена на производители.

След сравнително бързото издигане на славата в родния си Китай за няколко кратки години XPeng Motors ($XPEV) се насочи към глобална експанзия с надеждата да се превърне в световна марка за електрически превозни средства. Част от този процес на глобализация започна в Европа, по-специално в Норвегия, със седана P7, чиито доставки започнаха през лятото на 2022 г.

Това навлизане на пазара през 2022 г. беше част от множество споразумения за продажба на дребно на нови пазари в допълнение към Норвегия и Нидерландия, включително Швеция и Дания. По време на изложението IAA Mobility, което се проведе в Германия миналата есен, заместник-председателят и президент на XPeng Брайън Гу сподели някои идеи за това къде ще се развие следващият китайски автомобилен производител, като посочи три допълнителни европейски пазара. Един от тези нови пазари е Германия.

На страницата си в Weibo XPeng Motors официално пусна първите си два BEV автомобила в Германия - признат от китайския автомобилен производител за "най-конкурентния автомобилен пазар в света". С навлизането си в Германия, за да се конкурира с такива производители като BMW, Mercedes-Benz, Audi и Volkswagen, XPeng се надява да окаже влияние на пазара.

В публикацията се посочва, че до края на 2024 г. компанията планира да постигне 3% пазарен дял в Германия. SUV моделът G9 стартира в три модификации: модел със стандартно задвижване на задните колела за 57 600 евро (62 300 долара), версия със задвижване на задните колела за 61 600 евро (66 600 долара) и версия със задвижване AWD за дълъг пробег на цена от 69 600 евро (75 275 долара).

Седанът XPeng P7, който наскоро бе освежен през 2023 г., също стартира в Германия в три отделни модификации: Електрически автомобил с дълъг пробег със задвижване на задните колела за 49 600 евро (53 650 щатски долара), версия със задвижване AWD Performance за 58 600 евро (63 350 щатски долара) и версия AWD Wing Edition, започваща от 69 600 евро (75 275 щатски долара).

Освен в Германия, XPeng заяви, че скоро ще започне да продава своите електромобили във Франция, Италия и Обединеното кралство.

Продължаващото разширяване на дейността на XPeng в Европа е част от по-мащабна стратегия за пускане на около 30 нови и обновени модела електрически превозни средства до 2027 г.

Източник: elecktrek



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което