Audi Q8 E-Tron и E-Tron Sportback за 2024 г. са актуализирани версии (с нови имена) на батерийно-електрическия SUV и "купе SUV", които германската луксозна марка продава съответно от 2019 и 2020 г.

Свързани новини

06.04.2024 08:01

2024 Audi Q8 E-Tron

Видян 11149 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Audi Q8 E-Tron и E-Tron Sportback за 2024 г. са актуализирани версии (с нови имена) на батерийно-електрическия SUV и "купе SUV", които германската луксозна марка продава съответно от 2019 и 2020 г. Те не само са с променен преден дизайн, но и получават батерия с по-голям капацитет, която осигурява значително увеличаване на пробега - включително една версия, която се очаква да премине решаващата граница от 480 км.

Времето на електрическите превозни средства тече бързо и Tesla е продала около половината от около 2 милиона изцяло електрически превозни средства, които се движат по пътищата на САЩ. Audi закъсня с появата на електромобилите, като за първи път предложи SUV E-Tron за моделната 2019 г., а много дългогодишни собственици купиха първия си електромобил с дълъг пробег от Tesla, когато Audi нямаше електромобили за продажба. Продажбите на Tesla в САЩ вече надхвърлят тези на цялата гама на Audi.

Актуализираната конвенция на Audi за именуване на нейните SUV (гамата "Q") и седани (гамата "A") дава четни номера на електрическите превозни средства, докато моделите с двигател с вътрешно горене (ДВГ) получават нечетни номера. Така че електрическият SUV с най-голям пробег, известен преди като "E-Tron", сега е Q8 E-Tron. Има само един проблем: в гамата вече има Q8 с ДВГ, който ще съществува заедно с Q8 E-Tron в разрез с новата конвенция за наименуване.



За да се съчетаят двата различни автомобила в една линия, електрическият Q8 има обновена предна част, която повтаря тази на бензиновата версия. Това означава, че тя има определена решетъчна шарка с по-дълбок релеф, в черно или в цвета на каросерията, която може да мине за решетка на автомобил с вътрешно горене. Плоският сребрист заграждащ панел на по-ранния E-Tron подсказваше за електрическото му задвижване, но изглежда това вече не е целта.

Както и преди, всички модели се предлагат с пневматично окачване и адаптивни амортисьори, които се справят добре с повечето пътни условия. Единственото оплакване беше, че по време на пътуването по някои от двулентовите горски пътища се наблюдаваше леко поднасяне и накланяне на каросерията. Q8 E-Tron задвижва по подразбиране задните си колела, като предният мотор се включва (по-бързо, според Audi), когато е необходимо за подобряване на сцеплението или работата в завой.

Ускорението от батерията с по-голям капацитет остава същото - 5,6 секунди за достигане на 100 км/ч. Audi остава настрана от експлозивното ускорение, предлагано от Tesla. Предният и задният двигател се комбинират, за да произведат 355 к.с. и 414 Нм въртящ момент, който нараства до 402 к.с. и 490 Нм в спортния режим на превключвателя.

Източник: motorauthority



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец