Volkswagen Group работи върху електрически пикап и SUV

Свързани новини

04.01.2024 10:12

Volkswagen Group работи върху ел. пикап и SUV

Видян 4978 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Volkswagen Group работи върху електрически пикап и SUV, вдъхновени от International Harvester Scout, и компанията ще покаже един от тях това лято.

Автомобилите се разработват от новата базирана в САЩ компания Scout Motors, която миналата седмица пусна промоционален видеоклип, който потвърждава, че разкриването е планирано за лятото на 2024 г.

Главният изпълнителен директор на Scout Скот Кео в началото на миналата година каза, че първото превозно средство на компанията ще бъде SUV. Той също така разкри миналия месец, че Scout работи с Magna International за разработването на своите превозни средства, включително платформата на каросерията на превозните средства.

SUV е превозното средство, което се очаква да бъде разкрито това лято, чийто тийзър беше показан през 2022 г. Производството е планирано да започне през 2026 г. Производството на пикапа ще последва SUV в рамките на една година, каза по-рано Кео.

Производството ще се извършва в нов завод, който ще бъде разположен близо до Колумбия, Южна Каролина. Очаква се близо 2 милиарда долара да бъдат инвестирани в сайта, който може да произвежда превозни средства за други марки на VW Group, вероятно споделящи платформата на Scout. Говори се, че здрав SUV на Audi, насочен към Mercedes-Benz G-Class и Land Rover Defender, е в списъка с желания.

Оригиналният International Harvester Scout, който също предлагаше каросерия пикап и SUV, беше произведен между 1961 и 1980 г. и периодично бяха въвеждани различни актуализации. VW Group придоби правата върху името Scout през 2020 г. с покупката на Navistar, компания наследник на International Harvester.

Интересното е, че Scout предприе стъпки за търговска марка на някои от по-ранните табели с имена, използвани от International Harvester за своите Scouts. Има близо 30 търговски марки, които покриват Scout 80 - името на първия Scout, пуснат от International Harvester през 1960 г. - Scout 800 и Scout II, както и имена на пакети като Aristocrat, Rallye, Sno-Star, Sportstar и други.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион