VW Golf

Свързани новини

03.01.2024 10:00

Легендата VW Golf на 50 години

Видян 11197 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Golf е сърцето на марката Volkswagen – защото е „бестселър“ в най-истинския смисъл на думата. Повече от 37 милиона екземпляра са продадени за осемте поколения на модела. Volkswagen ще отпразнува 50-ия рожден ден на своята „златна кокошка“ през 2024. Golf се оказа определящ за развитието на мобилността не само в родината си Германия, но и в много други региони по света. Специално за рождения ден на Golf компанията не просто ще направи ретроспекция – световната премиера на фейслифта на Golf 8 ще се състои в края на януари.

Най-успешният европейски модел

Volkswagen прави истинска революция, когато през 1974 г. представя първия Golf като наследник на легендарната „костенурка“: с предно задвижване (вместо задно с двигател отзад), както и с гъвкава цялостна концепция благодарение на големия капак на багажника и сгъваемата облегалка на задната седалка. Дизайнът с прави линии, дело на Джорджето Джуджаро, допринася за въвеждането на нов дизайнерски език във VW, продължен и при наследниците на модела. Golf бързо се превръща в истински Volkswagen – защото милионният Golf е продаден през 1976 г. Към днешна броят произведени Golf-oве е общо 37 милиона. Това превръща компактния модел в най-успешния европейски автомобил и в най-продавания VW на всички времена – истинска икона.
Golf I и прототипът EA 276, предшественик на Golf от 1969 г., произведен във Волфсбург.

Във всяка генерация на Golf тайната на успеха е една и съща – комбинацията от гъвкавост, функционалност, надеждност и качество. През десетилетията портфолиото на модела се разширява, като включва голям брой допълнителни варианти: Golf GTI, Golf Cabriolet или Golf Variant и много други. С всяко ново поколение на модела, усъвършенствани технологии, концепции за безопасност и комфортни функции навлизат в компактния клас. VW Golf прави наистина масови нововъведения като катализатор, антиблокираща система на спирачките, въздушни възглавници и круиз контрол, електронни асистиращи системи и др.

През юбилейната 2024 г. Volkswagen ще представи еволюцията на осмото поколение Golf, което ще разполага с визуални подобрения, нови асистиращи системи, както и с инфоразвлекателна система и софтуер от следващо поколение.


 


 


 



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

скорпион