В славните летописи на автомобилната история Bentley Mulsanne завинаги ще остане като свидетелство за лукс

Свързани новини

09.12.2023 08:00

Последното Бентли с ОК от Кралицата вече признато за класика

Видян 7215 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В славните летописи на автомобилната история Bentley Mulsanne завинаги ще остане като свидетелство за лукс, майсторство и царствена елегантност. Първоначално пуснат на пазара през 1980 г. и въведен отново през 2009 г., луксозният седан беше оттеглен като водещ модел на марката през 2020 г., оставяйки Flying Spur като нов лидер в гамата. След като завесата падна върху производството на този емблематичен модел, Bentley наскоро приветства последния шедьовър, специално изработено 2020 Mulsanne Extended Wheelbase, обратно в своя духовен дом – Heritage Collection на автомобилния производител.




Този конкретен Mulsanne притежава уникално отличие. Поръчан от покойното величество кралица Елизабет II, той беше пригоден за кралски задължения, демонстрирайки екстериор, украсен в плътно зелено Barnato, допълнен от интериор, обвит в канап и камбрийска кожа. Разкошът се простира до дървени фурнири Burr Walnut и дълбоки килими от агнешка вълна, създавайки атмосфера, подходяща за кралски особи.






Персонализирането не спря дотук – задни завеси за поверителност, кралският герб на Обединеното кралство, инкрустиран в опашките на вратите, и премахването на предните централни подлакътници, за да се направи място за табла с персонализиран размер, предназначена да постави чантата на кралицата , всички свидетелстват за поръчковия характер на тази царска колесница. Дискретното включване на сини полицейски светлини, сирена и мегафон, допълнено със скрит панел с превключватели зад фурнирована с орех врата, подчертава двойното предназначение на автомобила.




Когато имаше нужда от енергия, Mulsanne доставяше. Под капака има 6,75-литров V8 двигател, доставящ 537 конски сили, изпратени към задните 53 см колела чрез осемстепенна автоматична скоростна кутия от ZF.




Тъй като този поръчков Mulsanne заема своето място в наследствената колекция на Bentley, той се присъединява към уважаваната компания. Наред с втория Mulsanne, създаван някога, VIN 0002 от 2010 г. и Mulsanne Speed от 2019 г., който някога е служил в пресата на Bentley, той е част от по-голяма колекция от 45 автомобила. Това сглобяване, две години и половина в тригодишна програма за възстановяване, има за цел да разкаже изчерпателно славната 104-годишна история на Bentley чрез неговата разнообразна фамилия автомобили.


Източник: motor1.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци