MF Estelle, произведен от Zeabuz, е първият в света самоуправляващ се електрически ферибот

Свързани новини

15.06.2023 13:47

Първият самоуправляващ се ферибот тръгна в Швеция

Видян 4869 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

MF Estelle, произведен от Zeabuz, е първият в света самоуправляващ се електрически ферибот, който започва да превозва пътници. Засега фериботът има екипаж, който само следи как работи техниката, но хората ще напуснат в началото на следващата година.

Претоварването на трафика е постоянен проблем в целия свят и решенията често включват увеличаване на масовия транспорт. Конвенционалните методи за морски транспорт обаче създават въглеродни емисии и са в противоречие с глобалните цели за преминаване към по-чист транспорт.

Zeabuz е основана през 2019 г. с мисия да направи водния транспорт по-устойчив и да разработи автономни решения за оптимизиране на плаващите операции. В сътрудничество с Torghatten, известна норвежка корабоплавателна компания, Zeabuz представи първата си фериботна линия в Стокхолм - между Сьодермалм /Sodermalme/ и Кунгсхолмен /Kungsholman/. Това всъщност е кратка линия, която ще прави 120 пътувания на ден и ще помогне за намаляване на задръстванията на двата пътя, които в момента са достъпни между тези две дестинации.

MF Estelle има електрическа задвижваща система, захранвана от слънчеви панели и може да побере 24 пътници. Той има автономна навигационна система, задвижвана от най-добрите технологии на Zeabuz. Фериботът ще работи 15 часа на ден.

Компанията е уверена, че технологията им е мащабируема и може да се използва за широк спектър от видове плавателни съдове като водни совалки, работни лодки, бърз ферибот и др.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец