Kомпанията ще пусне основен продукт на деня на Nio

Свързани новини

23.11.2023 09:40

Nio ще пусне ултралуксозен седан, подобен на Maybach, до декември

Видян 4967 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът и съосновател на Nio Qin Lihong каза, че компанията пуска основен продукт на деня на Nio до декември. Според източник на CarNewsChina, запознат с въпроса, това ще бъде луксозен електрически седан на стойност 1 милион юана (140 000 долара), който ще се конкурира с Maybach S класа в Китай.

Миналият декември китайските медии съобщиха, че Nio разработва най-скъпата си кола, ултралуксозно електрическо превозно средство, подобно на Maybach, което ще бъде представено през 2023 г. Изпълнителният директор на Nio Уилям Ли по-рано обяви, че няма да пуска нов продукт през 2024 г. Според Китай, рецензент на автомобили Шон от Telescope, бивш служител на Nio, новият седан ще бъде пуснат на пазара през 2025 г.




Денят на Нио ще се проведе в Сиан през декември; точната дата все още не е обявена.

Според китайската автомобилна медия AutoHome, водещият седан ще има емблема Nio и няма да се управлява от никакви подбрандове, идващи през 2024 г. (Alps, Firefly), предназначени за превозни средства от начално ниво.




Според Telescope новият седан ще бъде базиран на новата NT3 платформа на Nio, като ще бъде първият EV, оборудван със собствено разработен автономен чип на Nio. Той също така ще има допълнително дълго междуосие от 3,3 метра. Толкова е дълго, че ще бъде на горната граница на това, с което може да се справи трето поколение Power Swap Station (PSS). Това означава, че няма да е възможно да смените батерията в PSS от поколение 1.0 или 2.0.

Nio представи ново поколение 300 kW двигател през август и почти сигурно новият флагман EV ще го включва.

Напоследък Nio имаше много задачи. Освен преминаването към високия пазар с новия флагмански седан и преминаването към низходящия пазар, за да предлага по-достъпни електромобили под марките Alps и Firefly, той също така разработва своите чипове, поддържа мрежа от станции за смяна на батерии и навигира сложна експанзия на европейските пазари, където е изправен пред BBA (китайски термин за германското трио Benz, BMA, Audi) на техен терен. 2024 г. ще бъде година на предизвикателство за базирания в Хефей автомобилен производител, тъй като няма да пусне нов продукт с марката Nio; очакват се само няколко фейслифта на пазара и да докаже най-новите под-марки. Ще го държим под око.



Източник: carnewschina.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 23.11.2023 10:15

    чуждите държави правят чудеса, тук унищожават всичко - сега завода в Дряново за ремонт на жп вагони, само едни амбициозни български жени останаха - шахматистки, гимнастички, също и Кристалина , Бокова - това е, мъжете български прости , крадливи, некадърни, агресивни, самовлюбени и се набутват да управляват - за нищо не стават даже и за магнитски

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема.