Подобно на всички нови автомобили Nio, ES6 2023 е разположен на платформата NT2. Съществуват обаче две версии на платформата NT2 - по-голяма и по-малка. По-голямата NT2 е предназначена за моделите 7 и 8, а по-малката - за моделите 5 и 6. По този начин ES6 ще има същото задвижване като седана ET5.

Свързани новини

10.05.2023 10:09

Разкриха нови снимки и спецификации на Nio ES6 2023

Видян 5718 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китайските медии публикуваха набор от снимки на серийната версия на второто поколение на SUV ES6. Nio също така официално обяви, че автомобилът ще бъде пуснат на пазара в края на май, когато ще бъде разкрита и цената му. Според информация от дилъри датата на пускане на пазара ще бъде 24 май. Публичният дебют на ES6 се състоя на 18 април на автомобилното изложение в Шанхай.


Nio също така обяви, че ES6 ще разполага с интелигентна комфортна спирачна система (ISS), непрекъснат контрол на амортизацията на окачването (CDC) и интелигентен контролер на шасито (ICC).



ICC е модерен SW, който обединява различни контролери, управляващи начина на управление на автомобила, движението му и други неща, свързани с управлението. Той обединява всички тези контролери в един мощен чипсет, поддържащ OTA актуализации.


Подобно на всички нови автомобили Nio, ES6 2023 е разположен на платформата NT2. Съществуват обаче две версии на платформата NT2 - по-голяма и по-малка. По-голямата NT2 е предназначена за моделите 7 и 8, а по-малката - за моделите 5 и 6. По този начин ES6 ще има същото задвижване като седана ET5.


Въпреки че официалните спецификации не бяха разкрити, можем лесно да ги предположим въз основа на ET5. ES6 ще бъде с двойно задвижване с 4WD двигател с максимална мощност 360 kW (482 к.с.) и 700 Нм. Той ще предлага два варианта на батерията - 75 kWh и 100 kWh. Вероятно ще се предлага и батерията еднорог с капацитет 150 kWh, която Nio рекламира за новите си модели през последните две години, но така и не беше видяна в реални условия и не беше обявена дата на пускане на пазара.


Размерите на ES6 са съответно 4854/1995/1703 мм, а междуосието е 2915 мм. В сравнение с първото поколение междуосието е увеличено с 15 мм. Подобно на ET5, ES6 ще разполага със система за съраунд звук 7.1.4, поддържаща Dolby Atmos, с 23 високоговорителя.


В Китай ES6 предизвика някои спорове, тъй като собствениците на скъпия SUV ES7 с цена 468 000 юана (67 700 USD) изразиха гнева си, че новият ES6 предлага почти същото за по-малко пари. ES7 се нарича EL7 поради битката за авторски права с Audi.



ES6 предлага много неща, които липсват на ES7. Например седалката Zero Gravity Queen за втория пилот, развлекателната система N-box, която позволява на до четирима пътници да използват очила с изкуствена реалност, и масажните седалки отзад. Възглавницата на задната седалка е по-дълга, отколкото в ES7, което предлага повече комфорт. Също така размерът на двата автомобила е доста сходен.


Но не забравяйте, че ES6 е изграден на базата на по-малкия NT2, а ES7 - на по-големия, така че задвижването е различно. ES7 разполага с много по-мощни двойни двигатели с мощност 480 kW (643 к.с.) и максимален въртящ момент 850 Нм. ES7 има и по-добра скорост на зареждане.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв