01/02

Свързани новини

07.01.2020 10:44

Най-лошите технологии на десетилетието

Видян 1369 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Важно е редовно да си напомняме, че и другите хора също допускат грешки. Затова ще надникнем към турбулентните моменти на последното десетилетие.


Има една конкретна индустрия, която продължава да се представя особено добре, когато става дума за забъркването на каши. Разбира се, това е технологичният сектор, пише Mashable, цитирано от Investor.bg.


Настанете се удобно, сложете си заглушаващите шума слушалки и се отдайте на възможността да прочетете за красивите провали, събрани от изданието в следващия списък.


Ховърборди


Възходът на ховърбордите започна някъде около 2015 г. IO Hawk беше звездата на технологичното изложение в САЩ CES. Преди всички да разберат какво се случва, тези устройства със странно име, се оказаха почти навсякъде, обещавайки ни светло ново бъдеще в сферата на мобилността.


Въпреки това дори необузданият смях от наблюдаването как хората падат от тази странна двуколка, която на всичкото отгоре има шанса да се самозапали, не успя да скрие факта, че тези неща са опасни. Всъщност особено опасни.


Проблемните ховърборди имаха тенденцията да избухват в пламъци и дори успяха да вземат жертви. През 2017 г. две деца починаха след запалването на зле направен ховърборд.


Instagram


Instagram не беше нещо повече от приложение за споделяне на снимки, когато се появи през октомври 2010 г. Сега, вече притежавана от Facebook, социалната мрежа е известна с ролята си в намесата в изборите и способността ѝ да промотира странни неща. Подобно на компанията си майка, управлявана от Марк Зукърбърг, Instagram събира и води до създаването на съдържание, помагащо за възхода на капитализма на наблюдението. Да не забравяме и проблемите с пристрастяването и влиянието върху психичното здраве, които Instagram носи и за които се говори все повече. Това е и мрежата, която роди “личните брандове”, позволявайки на всеки да продава всичко през профила си.


Google Glass


Помните ли ги? Умните очила на Google, които показваха малки изображения пред окото на потребителя. Идеята беше за вид мобилен, носим дисплей, който е свързан със смартфона. Google обеща на всички, че този компютър за лице ще промени правилата на играта. Още преди тази странна джаджа да се озове в ръцете на първите си потребители за забавната цена от 1500 долара, интернет осъзна, че са пълна глупости, пише Mashable. В допълнение към това самата камера беше особено странна и благодарение на всички тези фактори Google Glass останаха в миналото. Днес все още съществува версия за корпоративни цели, но дори Google призна, че е объркала сериозно нещата с интелигентните си очила.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни